Постинг
04.11.2018 18:49 -
Сладко изкушение....Шоколадов мус
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 1567 Коментари: 9 Гласове:
Последна промяна: 04.11.2018 19:23
Прочетен: 1567 Коментари: 9 Гласове:
14
Последна промяна: 04.11.2018 19:23
За да приготвите този невероятен,фин и най-вече бърз и лесен десерт ще са ви необходими един миксер и следните продукти:
200 гр шоколад/по избор/.Аз използвах българският "Своге*
4 яйца/по възможност пресни/
160 гр захар/може и по-малко,ако не обичате толкова да ви е сладко/
400 гр сладкарска сметана
Начин на приготвяне в стъпки:
1.Разтопяваме шоколадите на водна баня.
2.Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци
3.Разбиваме на пяна жълтъците с половината захар и ги прибавяме към
разтопените шоколади.Разбъркваме.
4.Разбиваме хубаво сметаната с другата половина захар.
5.Прибавяме към жълтъчно-шоколадовата смес.
6.Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг.
7.Прибавяме към готовата ни смес.Внимателно,по възможност на ръка.
Придаваме обем и лекота на муса.
8.Разливаме в подходящи чаши.
9.Украсяваме по избор...може да си заделим малко от сметаната и да добавим върху муса,а отгоре да поръсим малко какао.
Друг вариант...да натрошим,ако имаме,малки парченца бял шоколад
Още един вариант...кокосови стърготини,цветни пръчици.
Изобщо на ход е Вашето въображение в случая.
пп.Преди консумация е желателно мусът да отлежи малко в хладилника.
Да Ви е сладко! :)
Ако желаете,то моля споделете ваша любима Бърза рецепта за десерт.
Благодаря ви,ако го направите!
Ние с Теди Ви благодарим! :)
200 гр шоколад/по избор/.Аз използвах българският "Своге*
4 яйца/по възможност пресни/
160 гр захар/може и по-малко,ако не обичате толкова да ви е сладко/
400 гр сладкарска сметана
Начин на приготвяне в стъпки:
1.Разтопяваме шоколадите на водна баня.
2.Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци
3.Разбиваме на пяна жълтъците с половината захар и ги прибавяме към
разтопените шоколади.Разбъркваме.
4.Разбиваме хубаво сметаната с другата половина захар.
5.Прибавяме към жълтъчно-шоколадовата смес.
6.Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг.
7.Прибавяме към готовата ни смес.Внимателно,по възможност на ръка.
Придаваме обем и лекота на муса.
8.Разливаме в подходящи чаши.
9.Украсяваме по избор...може да си заделим малко от сметаната и да добавим върху муса,а отгоре да поръсим малко какао.
Друг вариант...да натрошим,ако имаме,малки парченца бял шоколад
Още един вариант...кокосови стърготини,цветни пръчици.
Изобщо на ход е Вашето въображение в случая.
пп.Преди консумация е желателно мусът да отлежи малко в хладилника.
Да Ви е сладко! :)
Ако желаете,то моля споделете ваша любима Бърза рецепта за десерт.
Благодаря ви,ако го направите!
Ние с Теди Ви благодарим! :)
тук най най любим ми стана..итал.сладолед, разб се..
Уникални майстори са!!!!
нямам идея, дали има нещо подобно в София, примерно
Spagetti Erdbeeren Eis..…
сметанов, с ягоди и бял шоколад...върхът....
…..
milady написа:
тук най най любим ми стана..итал.сладолед, разб се..
Уникални майстори са!!!!
нямам идея, дали има нещо подобно в София, примерно
Spagetti Erdbeeren Eis..…
сметанов, с ягоди и бял шоколад...върхът....
…..
тук най най любим ми стана..итал.сладолед, разб се..
Уникални майстори са!!!!
нямам идея, дали има нещо подобно в София, примерно
Spagetti Erdbeeren Eis..…
сметанов, с ягоди и бял шоколад...върхът....
…..
Да,разбира се,че има...по италианските ресторанти се предлага такъв сладолед.
Ние само веднъж това лято/то пък имаше ли лято/ си позволихме с Теди да хапнем такъв на графа,има една много хубава кафе-сладкарница.
Наистина вкусът е...как да се изразя...различен от това,което се предлага тук.
Иначе при нас,под нас имам предвид кварталчето ни,или селцето ни,имаме страхотен сладкарски цех,пък и още по-страхотен фреш-магазин,където цените са по-ниски,отколкото в биллата.Та правих и мелби няколко пъти,особено много ми допадна вкуса на аломата-тирамису...ето още един любим лек и фин десерт,който ни харесва в къщи.
Но съм обещала тези дни да правим с Теди щрудел.
Тирамисуту ще остане за по нататък.
Ако целта ви е да престана да пиша каквото и да е тук,
то смятайте,че сте я постигнали.
Срамота!!
Зрели хора,а се държите като пубери!!
цитирайто смятайте,че сте я постигнали.
Срамота!!
Зрели хора,а се държите като пубери!!
Приеми това като хвърлена ръкавица към теб!
Тези дни/следващите от предстоящата седмица/ ще имам нужда от още две реални ръце за помощ,защото ще имам много тежка,реална работа за вършене!
Бъди така любезен,и ми пиши на лс,за да ти дам координатите си,за да видим какво друго могат тези две ръчички! :))))
РЕАЛНО ПРИ ТОВА
цитирайТези дни/следващите от предстоящата седмица/ ще имам нужда от още две реални ръце за помощ,защото ще имам много тежка,реална работа за вършене!
Бъди така любезен,и ми пиши на лс,за да ти дам координатите си,за да видим какво друго могат тези две ръчички! :))))
РЕАЛНО ПРИ ТОВА
но ми хареса описанието за направата на шоколадов мус, Хлорис. Поздравление!
цитирайmissana написа:
но ми хареса описанието за направата на шоколадов мус, Хлорис. Поздравление!
Расмя ме,защото и аз не съм много на ти с философията,при това квантовата такава,но интуитивно някак си гледам да я разбера,и осмисля,доколко мога.
Препоръка от мен:
Направи го,ако искаш половин доза,опитай и пак докладвай резултата тук.
Не се пече,не се вари,просто няма как да сбъркаш следвайки стъпките при приготвянето му.
от: wonder
Любов, която е свършила - не се е случвала.
що за бабешки глупотевини, и тази жена е на 70
и за какав Любов, става на дума, пенке ле..
СРАМОТА..любовта НЕ е физ.величина, и НЕ е секс...
затова ,продължавам да пиша,Хло..
Истината е меч/ казал Го е Йисус,а не Юлия..
благ за трибуната..
цитирайЛюбов, която е свършила - не се е случвала.
що за бабешки глупотевини, и тази жена е на 70
и за какав Любов, става на дума, пенке ле..
СРАМОТА..любовта НЕ е физ.величина, и НЕ е секс...
затова ,продължавам да пиша,Хло..
Истината е меч/ казал Го е Йисус,а не Юлия..
благ за трибуната..
Шоколадов мус - любим е на цялото ми семейство! Понякога му прибавям желатин и го използвам вместо крем в бишкотена или шоколадова торта.
В последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!
цитирайВ последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!
donchevav написа:
Шоколадов мус - любим е на цялото ми семейство! Понякога му прибавям желатин и го използвам вместо крем в бишкотена или шоколадова торта.
В последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!
В последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!
Тъкмо си мислех вчера дали този мус може де факто да се използва като слепващ крем при направата на торта по-специално за слепването на блатове.
Е,щом си пробвала,то и аз смело мога да се пробвам някой ден без страх,че ще изхабя блатовете.
Благодаря ти,ние с Теди ти благодарим за рецептата с тиква.
В къщи много обичаме тиквата по това време на годината.
Ами то цяло вълшебство твоя десерт от вкусотиии...тиква,шоколад,сметана.
Тези дни непременно ще я направя...една приятелка ще ми донесе две тикви.
Сетила съм се за печени дюли на фурна....само чакам малко да застудее,и запретвам ръкавели.Да се порадваме на хубавото и щедро ноемврийско слънце засега! :))
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 17945