Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2018 18:49 - Сладко изкушение....Шоколадов мус
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 1515 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 04.11.2018 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За да приготвите този невероятен,фин и най-вече бърз и лесен десерт ще са ви необходими един миксер и следните продукти:
200 гр шоколад/по избор/.Аз използвах българският "Своге*
4 яйца/по възможност пресни/
160 гр захар/може и по-малко,ако не обичате толкова да ви е сладко/
400 гр сладкарска сметана

Начин на приготвяне в стъпки:
1.Разтопяваме шоколадите на водна баня.
2.Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци
3.Разбиваме на пяна жълтъците с половината захар и ги прибавяме към
разтопените шоколади.Разбъркваме.
4.Разбиваме хубаво сметаната с другата половина захар.
5.Прибавяме към жълтъчно-шоколадовата смес.
6.Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг.
7.Прибавяме към готовата ни смес.Внимателно,по възможност на ръка.
Придаваме обем и лекота на муса.
8.Разливаме в подходящи чаши.
9.Украсяваме по избор...може да си заделим малко от сметаната и да добавим върху муса,а отгоре да поръсим малко какао.
Друг вариант...да натрошим,ако имаме,малки парченца бял шоколад
Още един вариант...кокосови стърготини,цветни пръчици.
Изобщо на ход е Вашето въображение в случая.

пп.Преди консумация е желателно мусът да отлежи малко в хладилника.
Да Ви е сладко! :)

Ако желаете,то моля споделете ваша любима Бърза рецепта за десерт.
Благодаря ви,ако го направите!
Ние с Теди Ви благодарим! :)




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - Тони, аз съм Царица на Мелбата..
04.11.2018 19:53

тук най най любим ми стана..итал.сладолед, разб се..
Уникални майстори са!!!!
нямам идея, дали има нещо подобно в София, примерно
Spagetti Erdbeeren Eis..…
сметанов, с ягоди и бял шоколад...върхът....
…..
цитирай
2. hloris - Юлия,доколкото схванах ти обожаваш да ядеш мелби:))
04.11.2018 20:15
milady написа:

тук най най любим ми стана..итал.сладолед, разб се..
Уникални майстори са!!!!
нямам идея, дали има нещо подобно в София, примерно
Spagetti Erdbeeren Eis..…
сметанов, с ягоди и бял шоколад...върхът....
…..


Да,разбира се,че има...по италианските ресторанти се предлага такъв сладолед.
Ние само веднъж това лято/то пък имаше ли лято/ си позволихме с Теди да хапнем такъв на графа,има една много хубава кафе-сладкарница.
Наистина вкусът е...как да се изразя...различен от това,което се предлага тук.
Иначе при нас,под нас имам предвид кварталчето ни,или селцето ни,имаме страхотен сладкарски цех,пък и още по-страхотен фреш-магазин,където цените са по-ниски,отколкото в биллата.Та правих и мелби няколко пъти,особено много ми допадна вкуса на аломата-тирамису...ето още един любим лек и фин десерт,който ни харесва в къщи.
Но съм обещала тези дни да правим с Теди щрудел.
Тирамисуту ще остане за по нататък.
цитирай
3. hloris - Престанете с тези помпи,ако обичате!!
04.11.2018 22:05
Ако целта ви е да престана да пиша каквото и да е тук,
то смятайте,че сте я постигнали.
Срамота!!
Зрели хора,а се държите като пубери!!
цитирай
4. hloris - Сладко изкушение,което помпиш поста ми!
04.11.2018 23:14
Приеми това като хвърлена ръкавица към теб!
Тези дни/следващите от предстоящата седмица/ ще имам нужда от още две реални ръце за помощ,защото ще имам много тежка,реална работа за вършене!
Бъди така любезен,и ми пиши на лс,за да ти дам координатите си,за да видим какво друго могат тези две ръчички! :))))
РЕАЛНО ПРИ ТОВА
цитирай
5. missana - Малко съм далече от кулинарията,
04.11.2018 23:26
но ми хареса описанието за направата на шоколадов мус, Хлорис. Поздравление!
цитирай
6. hloris - missana
05.11.2018 00:11
missana написа:
но ми хареса описанието за направата на шоколадов мус, Хлорис. Поздравление!


Расмя ме,защото и аз не съм много на ти с философията,при това квантовата такава,но интуитивно някак си гледам да я разбера,и осмисля,доколко мога.

Препоръка от мен:
Направи го,ако искаш половин доза,опитай и пак докладвай резултата тук.
Не се пече,не се вари,просто няма как да сбъркаш следвайки стъпките при приготвянето му.
цитирай
7. saankii - ето Чуден Пример за Его, нагъл Маняк...
05.11.2018 09:41
от: wonder

Любов, която е свършила - не се е случвала.

що за бабешки глупотевини, и тази жена е на 70
и за какав Любов, става на дума, пенке ле..
СРАМОТА..любовта НЕ е физ.величина, и НЕ е секс...
затова ,продължавам да пиша,Хло..
Истината е меч/ казал Го е Йисус,а не Юлия..
благ за трибуната..
цитирай
8. donchevav - Шоколадов мус - любим е на цялото ми ...
05.11.2018 20:21
Шоколадов мус - любим е на цялото ми семейство! Понякога му прибавям желатин и го използвам вместо крем в бишкотена или шоколадова торта.
В последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!
цитирай
9. hloris - Вени,благодаря ти за включването! :)
05.11.2018 22:38
donchevav написа:
Шоколадов мус - любим е на цялото ми семейство! Понякога му прибавям желатин и го използвам вместо крем в бишкотена или шоколадова торта.
В последно време моя любима рецепта за бърз десерт е шоколадов тиквен крем. Сварявам около килограм тиква, премахвам кората и изцеждам /на ръка или през тензух/. Смесвам с кутия 250г. сметана и 3-4 пълни супени лъжици течен шоколад, като разбивам с миксер. Това е:))) Понякога добавям нарязани печени ядки /например лешници/, друг път използвам като крем за бисквитена торта, като в случая прибавям един желатин - а, да, и малко банани за разкош, много му носи:))).
Благодаря за сладкото угощение, което си ни спретнала! Поздрави, hloris!


Тъкмо си мислех вчера дали този мус може де факто да се използва като слепващ крем при направата на торта по-специално за слепването на блатове.
Е,щом си пробвала,то и аз смело мога да се пробвам някой ден без страх,че ще изхабя блатовете.
Благодаря ти,ние с Теди ти благодарим за рецептата с тиква.
В къщи много обичаме тиквата по това време на годината.
Ами то цяло вълшебство твоя десерт от вкусотиии...тиква,шоколад,сметана.
Тези дни непременно ще я направя...една приятелка ще ми донесе две тикви.
Сетила съм се за печени дюли на фурна....само чакам малко да застудее,и запретвам ръкавели.Да се порадваме на хубавото и щедро ноемврийско слънце засега! :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2193535
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17875
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031