Постинг
08.04.2021 13:27 -
Портокалов кекс
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 1616 Коментари: 9 Гласове:
Последна промяна: 08.04.2021 18:49
Прочетен: 1616 Коментари: 9 Гласове:
14
Последна промяна: 08.04.2021 18:49
Необходими продукти:
4 яйца размер М
220 гр захар
130 мl олио
200 ml прясно мляко
80 ml прясно изцеден портокалов сок
настърганата кора на 1/2 портокал
1 бакпулвер
350 гр пресято брашно
1 суп. л. какао
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъци от белтъци.
Белтъците разбиване на пухкав сняг с постепенно прибавяне на захарта.
След това прибавяме и един по един жълтъците,олиото,прясното мляко,изцедения портокалов сок,т.е. всички течни съставки.
Пресятото брашно с прибавения в него бакпулвер прибавяме накрая постепенно до получаване на хомогенна смес.
Наливаме сместа в кексова форма като прибавяме към сместа и настърганата портокалова кора.Кексовата форма предварително сме я намазали с олио и поръсили с брашно.Отделяме малко от сместа,в която прибавяме и какаото,за да получим пъстрия цвят на нашия кейк.С дървено шишче правим леки кръгообразни движения,за да получим пъстри и красиви шарки.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса около 40 минути.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен.
Когато по шишчето няма никакво тесто то нашия кекс вече е готов.
Вадим,чакаме да се охлади,и го обръщаме в подходяща форма.
Поръсваме с пудра захар.
Това е!
Да ви е сладко! :)
4 яйца размер М
220 гр захар
130 мl олио
200 ml прясно мляко
80 ml прясно изцеден портокалов сок
настърганата кора на 1/2 портокал
1 бакпулвер
350 гр пресято брашно
1 суп. л. какао
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъци от белтъци.
Белтъците разбиване на пухкав сняг с постепенно прибавяне на захарта.
След това прибавяме и един по един жълтъците,олиото,прясното мляко,изцедения портокалов сок,т.е. всички течни съставки.
Пресятото брашно с прибавения в него бакпулвер прибавяме накрая постепенно до получаване на хомогенна смес.
Наливаме сместа в кексова форма като прибавяме към сместа и настърганата портокалова кора.Кексовата форма предварително сме я намазали с олио и поръсили с брашно.Отделяме малко от сместа,в която прибавяме и какаото,за да получим пъстрия цвят на нашия кейк.С дървено шишче правим леки кръгообразни движения,за да получим пъстри и красиви шарки.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса около 40 минути.
Проверяваме с дървено шишче дали е изпечен.
Когато по шишчето няма никакво тесто то нашия кекс вече е готов.
Вадим,чакаме да се охлади,и го обръщаме в подходяща форма.
Поръсваме с пудра захар.
Това е!
Да ви е сладко! :)
моля спазвайте точните градуси на печене понеже аз я засилих на 200 градуса фурната и кекса много ми се напука!
Ще видим дали е вкусен след малко!:)
Всъщност всяка фурна си пече различно...моя е готов след 35 мин печене!
цитирайЩе видим дали е вкусен след малко!:)
Всъщност всяка фурна си пече различно...моя е готов след 35 мин печене!
Благодарим- доста вкусно изглежда!
цитирайbojil написа:
Благодарим- доста вкусно изглежда!
Наистина стана много вкусен....съжалявам,че не качвам снимки,но си изпрах телефона,и в момента съм с най-обикновен такъв.
Но ако намеря едно видео,то ще го кача,де факто аз от там научих тази рецепта.
А аз го направих с малко лимонена кора, с орехи и с 2 големи яйца... Добавих и домашен сироп от мента... :)
цитирайmt46 написа:
А аз го направих с малко лимонена кора, с орехи и с 2 големи яйца... Добавих и домашен сироп от мента... :)
Марине,ако обичаш би ли написал тук рецептата как го правиш?
Защото имам доста мента в градината,която де факто половината унищожих,но е бързоразпространяваща се дивачка и се размножава самаа доста бързо.
Радвам се за теб...ти си си направил лимонов кекс!
С кеф да си го хапваш...ние нашия го преполовихме.
Вкусен е много.
един много хубав канал по готварство,в което момичето обяснява много хубаво кое как се прави....страхотен тандем са с дъщеричката и
за тези,които се интересуват от готварство
цитирайза тези,които се интересуват от готварство
Много вкусно изглежда. Трябва да го пробваме.
цитирай
8.
mt46 -
https://recepti.gotvach.bg/r-4084-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF_%D0%BE%D1%82_%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0
09.04.2021 22:56
09.04.2021 22:56
мента - 100 г пресни листа
захар - 1 кг
вода - 1 литър
лимонтузу - 10 г
Залейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.
Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте 15 минути.
ПП: Може и с 3 л. вода и 2 кг. захар, за да стане повечко...
цитирайзахар - 1 кг
вода - 1 литър
лимонтузу - 10 г
Залейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.
Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте 15 минути.
ПП: Може и с 3 л. вода и 2 кг. захар, за да стане повечко...
9.
mt46 -
https://recepti.gotvach.bg/r-96449-%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2_%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF
09.04.2021 22:58
09.04.2021 22:58
Има различни рецепти...
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.