Постинг
08.06.2022 13:08 -
На Вашето внимание,блогови кулинари
Понеже си имам един злоядко в къщи,който никак,ама никак не обича да яде месо,и се чудя под каква форма да му го давам,то ще помоля всеки един,който обича да готви,то да сподели тук своята любима лятна манджа...може и любим летен десерт
Очаквам Вашите рецепти с голям интерес,защото аз лично много,много не съм добра в безмесните ястия,но покрай сина ми май и аз ще ставам вегетерианка....
той обича риба,ако желаете то споделете и някое рибно ястие
Благодаря на всички,които ще се включат по темата! :))
Флорин Курта; Създаването на славяните
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Сам съм, други няма!
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Сам съм, други няма!
Следващ постинг
Предишен постинг
Та поста е просто празен
Сега ще ви напиша нещо,което Теди много обича,и става много,много вкусно...
но какво ли да го пиша,то всички знаят как се приготвя един миш-маш...стар лук,чушки,домати,сирене,и яйца...последователността е следната...нарязцания на ситно стар лук/броя по желание/и нарязаните на по-едри парченца чушки се задушават в олио докато водата от чушките се изпари и те поомекнат,прибавят се и нарязаните домати,и се оставя и тяхната водичка да се поизпари,разбърквате от време навреме,и след това чуквате яйца съобразно количеството на продуктите,бъркате хубаво докато се задушат и те...махате от огъня и натрошавате сирене докато ястието е топло...може и да не прибавяте изобщо сол,защото в сиренето си има достатъчно такава...друго,което Теди обича лятото то е пържени картофи,както и пържени тиквички съссос от кисело мляко,майонеза,чесън и малко копър...пълня също и чушки със сирене и яйца,които после запичам,а понякога просто пържа на котлона...стават божествени
любим десерт на Теди лятото то сладолед и пресни плодове
цитирайСега ще ви напиша нещо,което Теди много обича,и става много,много вкусно...
но какво ли да го пиша,то всички знаят как се приготвя един миш-маш...стар лук,чушки,домати,сирене,и яйца...последователността е следната...нарязцания на ситно стар лук/броя по желание/и нарязаните на по-едри парченца чушки се задушават в олио докато водата от чушките се изпари и те поомекнат,прибавят се и нарязаните домати,и се оставя и тяхната водичка да се поизпари,разбърквате от време навреме,и след това чуквате яйца съобразно количеството на продуктите,бъркате хубаво докато се задушат и те...махате от огъня и натрошавате сирене докато ястието е топло...може и да не прибавяте изобщо сол,защото в сиренето си има достатъчно такава...друго,което Теди обича лятото то е пържени картофи,както и пържени тиквички съссос от кисело мляко,майонеза,чесън и малко копър...пълня също и чушки със сирене и яйца,които после запичам,а понякога просто пържа на котлона...стават божествени
любим десерт на Теди лятото то сладолед и пресни плодове
Аз не съм кулинар и не обичам риба, но веднъж в Тетевен ядох страхотна супа, извадих рецептата от нета:
Тетевенска саламура (рибена чорба)
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции 6
"Знаете ли тайната на вкусната рибена чорба? Приготвили сме тази изключително популярна рецепта от тетевенския край"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
вода - 2 л
пъстърва - 5 - 6 бр. малки или месо от по - голяма около 300 г + няколко речни рака
домати - 200 г узрели белени на кубчета
чесън - 3 - 4 скилидки
люти чушки - 2 - 3 бр. сухи
винен оцет - 2 с.л.
копър - 1 вр. пресен
сол - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В моя случай използвах сьомгова пъстърва.
В тенджера се сипва водата да заври и се посолява. Добавят се намачканите в вилица домати на кубчета (най-добре от консерва). Когато водата отново заври, се изпичат рибките, раците и лютите чушлета.
Ако се използва месо от по-едри екземпляри, е добре рибата да е предварително печена и обезкостена. Накъсва се на парчета.
Сипва се рибата във врящата чорба и се счукват лютите чушлета в хаванче. Добавят се и те.
В същото хаванче се счукват обелените скилидки чесън с малко сол. Прибавят се.Сипва се оцетът последен и се сваля от огъня. Едва тогава се добавя нарязания на ситно пресен копър.
Яде се както студена, така и много гореща.
Дано ти хареса :)
цитирайТетевенска саламура (рибена чорба)
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции 6
"Знаете ли тайната на вкусната рибена чорба? Приготвили сме тази изключително популярна рецепта от тетевенския край"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
вода - 2 л
пъстърва - 5 - 6 бр. малки или месо от по - голяма около 300 г + няколко речни рака
домати - 200 г узрели белени на кубчета
чесън - 3 - 4 скилидки
люти чушки - 2 - 3 бр. сухи
винен оцет - 2 с.л.
копър - 1 вр. пресен
сол - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В моя случай използвах сьомгова пъстърва.
В тенджера се сипва водата да заври и се посолява. Добавят се намачканите в вилица домати на кубчета (най-добре от консерва). Когато водата отново заври, се изпичат рибките, раците и лютите чушлета.
Ако се използва месо от по-едри екземпляри, е добре рибата да е предварително печена и обезкостена. Накъсва се на парчета.
Сипва се рибата във врящата чорба и се счукват лютите чушлета в хаванче. Добавят се и те.
В същото хаванче се счукват обелените скилидки чесън с малко сол. Прибавят се.Сипва се оцетът последен и се сваля от огъня. Едва тогава се добавя нарязания на ситно пресен копър.
Яде се както студена, така и много гореща.
Дано ти хареса :)
благодаря ти,мила,определено не съм готвила рибена чорба...мисля си също,че на нея много добре ще и върви един девисил...ще пробвам определено,ако не я яде,то котето определено ще я хареса...аз пъстървата по принцип я правя запечена и той много я харесва...имам рецепта с нея някъде дълбоко в блога си
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.