Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2022 13:08 - На Вашето внимание,блогови кулинари
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 1087 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Понеже си имам един злоядко в къщи,който никак,ама никак не обича да яде месо,и се чудя под каква форма да му го давам,то ще помоля всеки един,който обича да готви,то да сподели тук своята любима лятна манджа...може и любим летен десерт

Очаквам Вашите рецепти с голям интерес,защото аз лично много,много не съм добра в безмесните ястия,но покрай сина ми май и аз ще ставам вегетерианка....
той обича риба,ако желаете то споделете и някое рибно ястие

Благодаря на всички,които ще се включат по темата! :))


Тагове:   ястия,   любими,   постни,   летни,


Гласувай:
7



1. hloris - На какво гласувате,мили хора?!?
08.06.2022 22:46
Та поста е просто празен

Сега ще ви напиша нещо,което Теди много обича,и става много,много вкусно...
но какво ли да го пиша,то всички знаят как се приготвя един миш-маш...стар лук,чушки,домати,сирене,и яйца...последователността е следната...нарязцания на ситно стар лук/броя по желание/и нарязаните на по-едри парченца чушки се задушават в олио докато водата от чушките се изпари и те поомекнат,прибавят се и нарязаните домати,и се оставя и тяхната водичка да се поизпари,разбърквате от време навреме,и след това чуквате яйца съобразно количеството на продуктите,бъркате хубаво докато се задушат и те...махате от огъня и натрошавате сирене докато ястието е топло...може и да не прибавяте изобщо сол,защото в сиренето си има достатъчно такава...друго,което Теди обича лятото то е пържени картофи,както и пържени тиквички съссос от кисело мляко,майонеза,чесън и малко копър...пълня също и чушки със сирене и яйца,които после запичам,а понякога просто пържа на котлона...стават божествени

любим десерт на Теди лятото то сладолед и пресни плодове
цитирай
2. miri479 - Здравей!
09.06.2022 14:44
Аз не съм кулинар и не обичам риба, но веднъж в Тетевен ядох страхотна супа, извадих рецептата от нета:
Тетевенска саламура (рибена чорба)
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции 6
"Знаете ли тайната на вкусната рибена чорба? Приготвили сме тази изключително популярна рецепта от тетевенския край"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
вода - 2 л
пъстърва - 5 - 6 бр. малки или месо от по - голяма около 300 г + няколко речни рака
домати - 200 г узрели белени на кубчета
чесън - 3 - 4 скилидки
люти чушки - 2 - 3 бр. сухи
винен оцет - 2 с.л.
копър - 1 вр. пресен
сол - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В моя случай използвах сьомгова пъстърва.
В тенджера се сипва водата да заври и се посолява. Добавят се намачканите в вилица домати на кубчета (най-добре от консерва). Когато водата отново заври, се изпичат рибките, раците и лютите чушлета.
Ако се използва месо от по-едри екземпляри, е добре рибата да е предварително печена и обезкостена. Накъсва се на парчета.
Сипва се рибата във врящата чорба и се счукват лютите чушлета в хаванче. Добавят се и те.
В същото хаванче се счукват обелените скилидки чесън с малко сол. Прибавят се.Сипва се оцетът последен и се сваля от огъня. Едва тогава се добавя нарязания на ситно пресен копър.
Яде се както студена, така и много гореща.
Дано ти хареса :)
цитирай
3. hloris - miri479
11.06.2022 22:45
благодаря ти,мила,определено не съм готвила рибена чорба...мисля си също,че на нея много добре ще и върви един девисил...ще пробвам определено,ако не я яде,то котето определено ще я хареса...аз пъстървата по принцип я правя запечена и той много я харесва...имам рецепта с нея някъде дълбоко в блога си
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2225616
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17928
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930