Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2021 22:59 - Най-вкусният великденски козунак...стъпка по стъпка
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 2249 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 16.04.2021 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 











Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ckarlet - Да, и аз по този начин направих в н...
14.04.2021 09:36
Да, и аз по този начин направих в неделя козунак, Hloris.
Стана доста сполучлив.
цитирай
2. hloris - Мен в тази рецепта ме впечатли техниката на месене.....
14.04.2021 13:07
ckarlet написа:
Да, и аз по този начин направих в неделя козунак, Hloris.
Стана доста сполучлив.


просто тестото се разтегля за получаването на "конци"

Стига да ми остане време,то мисля да си измеся тази година козунак именно по този начин.
цитирай
3. hloris - Някои основни правила при месенето на тесто за козунак.
15.04.2021 11:10
Желателно е да се работи в затоплено помещение.
Много стриктно да се спазват пропорциите на захар и мазнина.
Желателно е да се работи с хубаво брашно с повишено съдържание на белтъци...
това на София мел за баници,или брашно за козунаци...важното е съдържанието на глутен да е високо.
Достатъчно добро измесване....да започнат да се образуват мехурчета в тестото.
И не на последно място температурата на печене...желателна е да става на 180 градуса на най-долното ниво на печката.
цитирай
4. hloris - Ще помоля по темата,
17.04.2021 21:05
ако някой има своя хубава рецепта за козунак,както и да знае някоя тънкост при изработването му,то да я сподели тук! :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2195808
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17875
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031