Постинг
19.01.2019 15:54 -
Супичка от топчета
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 788 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 19.01.2019 17:02
Прочетен: 788 Коментари: 1 Гласове:
7
Последна промяна: 19.01.2019 17:02
Необходими продукти:
телешка кайма 400 гр на Сами
2 моркова
2 средно големи глави лук
малко листенца целина
пикантина за супа/аз използвах днес пикантина за барбекю/
4 средно големи картофа
70-80 гр ориз
1 топчица фиде
30 гр масло
за застройката на супата:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
смлян чер пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Водата в тенджерката да заври + пикантината.
Прибавяте нарязаните моркови,лук,целите обелени картофа,и започвате да си оформяте бъдещите топчета от кайма.Прибавяте ги и тях,както и ориза.
След като се сварят картофите,ги изваждате и ги пасирате/може и на ръка/.
Връщате в супата.Те придават плътност на супата,увеличават нейната хранителна стойност.Добавяте и листенцата от целина,както и фидето.
Варите до готовност на ориза.
Застройвайте я с разбитото в киселото мляко яйце и чер пипер.
Мисля,че е излишно да обяснявам как се прави топла застройка.
Може да я направите и само с ориз,както и само с фиде...въпрос на вкус и предпочитание.
Накрая добавяте и маслото.
Разбърквате да се разтопи.
Сервирате,и ако имате под ръка пресен магданоз,то поръсвате с наситнен магданоз всяка порция,всяка чиния с него.
Бон апети! :)
По същия начин може да си приготвите и пилешка супа/само с фиде/,супа от телешко месо.
В сезона на настинките и грипа тя е едно универсално ястие.
телешка кайма 400 гр на Сами
2 моркова
2 средно големи глави лук
малко листенца целина
пикантина за супа/аз използвах днес пикантина за барбекю/
4 средно големи картофа
70-80 гр ориз
1 топчица фиде
30 гр масло
за застройката на супата:
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
смлян чер пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Водата в тенджерката да заври + пикантината.
Прибавяте нарязаните моркови,лук,целите обелени картофа,и започвате да си оформяте бъдещите топчета от кайма.Прибавяте ги и тях,както и ориза.
След като се сварят картофите,ги изваждате и ги пасирате/може и на ръка/.
Връщате в супата.Те придават плътност на супата,увеличават нейната хранителна стойност.Добавяте и листенцата от целина,както и фидето.
Варите до готовност на ориза.
Застройвайте я с разбитото в киселото мляко яйце и чер пипер.
Мисля,че е излишно да обяснявам как се прави топла застройка.
Може да я направите и само с ориз,както и само с фиде...въпрос на вкус и предпочитание.
Накрая добавяте и маслото.
Разбърквате да се разтопи.
Сервирате,и ако имате под ръка пресен магданоз,то поръсвате с наситнен магданоз всяка порция,всяка чиния с него.
Бон апети! :)
По същия начин може да си приготвите и пилешка супа/само с фиде/,супа от телешко месо.
В сезона на настинките и грипа тя е едно универсално ястие.
Римските пътища в България 7
Размисли за националния празник на Бълга...
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Размисли за националния празник на Бълга...
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Следващ постинг
Предишен постинг
аз днес прибавих и малко олио на око,защото каймата от телешко месо е малко постна.
Ако готвите с традиционната кайма,то не е необходимо да добавяте никаква друга мазнина освен маслото за аромат.
Аз ползвам по принцип в къщи немското масло с краварката...най-много ми допада като вкус.
цитирайАко готвите с традиционната кайма,то не е необходимо да добавяте никаква друга мазнина освен маслото за аромат.
Аз ползвам по принцип в къщи немското масло с краварката...най-много ми допада като вкус.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.