Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2016 17:05 - Хайде да си сготвим свинско месо с прясна зелка
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 742 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 24.06.2016 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Необходими продукти:
600-700 гр свинско месо/ за предпочитане свинска плешка/-по-крехко е
1 средно голяма зелка
3 главички стар лук
2 моркова средно големи
домати от консерва 1 ч.чаша или 3 пресни домата,настъргани на ренде
1/3 пакетче лимонена киселина
сол
олио около 150 мл
червено пиперче 1 суп.лъжица голяма
1 голяма връзка магданоз
чер пипер,чубрица-по желание

Приготвяне:
Нарязаното на парченца месо с нарязания на ситно лук и двата нарязани моркова се задушават с олиото и малко вода,докато се изпари и месото лекичко се запържи.
През това време нарязваме зелката,поръсваме със солта,и я намачкваме леко с ръце.
Прибавяме към месото и леко я задушаваме.
Наливаме топла вода,и варим до полуготовност на зелето.
Прибавяме лимонената киселина/придава леко кисел вкус на зелето,което ни напомня за доброто старо кисело зеле.Прибавяме и доматите,и червеното пиперче.
Варим до готовност на зелето и месото,или другия вариант е просто прехвърляме полуготовото ястие в тавичка,и допичаме до изпаряване на водата.
Две минути преди да свалим от котлона нашето ястие,прибавяме и ситно нарязания магданоз.

За любителите на повечето подправки,то можете да използвате и чер пипер,както и малко чубрица...

Това е.
Да Ви е сладко!





Гласувай:
3



1. hloris - За тези,които не обичат толкова "тежко" месо през лятото,
26.06.2016 14:49
то ястието може да се приготви и с пилешко.

В къщи много обичаме кисело зеле с пилешки бутчета.
Но нали и тук зелето е подкиселено,може би ще се получи добре.
Направете го на фурна обаче задължително.
Пилешките бутчета ги кипнете леко,зелето го направете по същия начин,и после прехвърлете зелето в тавичка,наредете пилешките бутчета,залейте с бульона от тях,и печете,докато остане на мазнина.
Тук задължително използвайте чер пипер и малко чубрица.Ако обичате все пак тези подправки.
Поръсвате с магданоза,след като ястието ви е готово.
Непременно ще опитам някой ден,и ще ви съобщя резултата.
цитирай
2. hloris - Обещаното си е обещано...
30.06.2016 12:59
днес сготвих зеле с пуешки бутчета на фурна...
получи се вкусно и най-вече значително по-леко ястие с тях.

Който желае,то може да опита-вкусно се получи-
много при това! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2216633
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17924
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930