Постинг
23.03.2014 19:27 -
Супичка от коприва
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 2357 Коментари: 9 Гласове:
Последна промяна: 23.03.2014 20:05
Прочетен: 2357 Коментари: 9 Гласове:
13
Последна промяна: 23.03.2014 20:05
5-6 шепи връхчета от коприва
6-7 стръка пресен лук
5-6 суп.л. олио
2 суп.л брашно
1/2 суп.л.червен пипер
1 кафеена чашка ориз
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
сирене
Приготвяне:
Нарязания лук се задушава в олиото,след което се прави стандартна запръжка с брашното и червеното пиперче.
Налива се топла вода,осолява се на вкус.
Към кипящата вода се добавя измитата и нарязана коприва,след пет минути се прибавя и измития ориз.Вари се да готовност на ориза.Прави се застройка с яйцето и киселото мляко.
Сервира се с натрошено сирене отгоре на всяка порция.
Много,много вкусно!
пп.По същия начин може да приготвите и супичка от спанак,лапад,и киселец,като към последната застройката се прави с прясно мляко и яйце.
Витаминозна"бомба" за тези с желязо-дефицитен-недоимък,да внимават обаче хората с високо кръвно налягане,защото копривата има с-вото да го повишава.
6-7 стръка пресен лук
5-6 суп.л. олио
2 суп.л брашно
1/2 суп.л.червен пипер
1 кафеена чашка ориз
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
сирене
Приготвяне:
Нарязания лук се задушава в олиото,след което се прави стандартна запръжка с брашното и червеното пиперче.
Налива се топла вода,осолява се на вкус.
Към кипящата вода се добавя измитата и нарязана коприва,след пет минути се прибавя и измития ориз.Вари се да готовност на ориза.Прави се застройка с яйцето и киселото мляко.
Сервира се с натрошено сирене отгоре на всяка порция.
Много,много вкусно!
пп.По същия начин може да приготвите и супичка от спанак,лапад,и киселец,като към последната застройката се прави с прясно мляко и яйце.
Витаминозна"бомба" за тези с желязо-дефицитен-недоимък,да внимават обаче хората с високо кръвно налягане,защото копривата има с-вото да го повишава.
на обяд. Продуктите бяха същите, но малко по-различно ми изглеждаше самото приготвяне - в смисъл, не запържвам брашното, а го добавям разтворено в студена вода. :)
цитирайВкусно става и така,аз по принцип не правя запръжки,само за тези супички,
иначе обикновено разбивам олиото,брашното,и червеното пиперче заедно,и ги
прибавям към ястието...а за да е още по-вкусно брашното,което използам,го препичам
леко,до бледожълт цвят на сух тиган,така се губи донякъде вкуса му на сурово...
Радвам се,че харесваш зелении,аз просто ги обожавам под всякаква форма.
цитирайиначе обикновено разбивам олиото,брашното,и червеното пиперче заедно,и ги
прибавям към ястието...а за да е още по-вкусно брашното,което използам,го препичам
леко,до бледожълт цвят на сух тиган,така се губи донякъде вкуса му на сурово...
Радвам се,че харесваш зелении,аз просто ги обожавам под всякаква форма.
чудесна супичка!! Браво! :) *
... Не може ли без отровното олио - може, нали? ;)
к.к.
цитирай... Не може ли без отровното олио - може, нали? ;)
к.к.
4.
f873 -
А да ни поканиш на тая вкусотия?
23.03.2014 22:12
23.03.2014 22:12
А да ни поканиш на тая вкусотия?
цитирайДобра идея ми даде!
цитирайОлиото може да се замести със зехтин.
Аз добавям 2-3 с.л. смлени орехи , дават разкош...
цитирайАз добавям 2-3 с.л. смлени орехи , дават разкош...
супичка!
цитирайВсичко слагам сурово във врящата вода . Към края правя запръжка с зехтин брашно и червен пипер и тогава застройвам като теб . Така със всички супи като спанак , лапад ...
цитирайАз я правя с препечено брашно и без олио. Който иска си слага масло! От теб научавам, че и ориз е добре да има. Хареса ми и ще опитам!
Поздрав, Хлорис!
цитирайПоздрав, Хлорис!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.