Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 19:27 - Супичка от коприва
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 2357 Коментари: 9 Гласове:
13

Последна промяна: 23.03.2014 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
5-6 шепи връхчета от коприва
6-7 стръка пресен лук
5-6 суп.л. олио
2 суп.л брашно
1/2 суп.л.червен пипер
1 кафеена чашка ориз
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
сирене

Приготвяне:
Нарязания лук се задушава в олиото,след което се прави стандартна запръжка с брашното и червеното пиперче.
Налива се топла вода,осолява се на вкус.
Към кипящата вода се добавя измитата и нарязана коприва,след пет минути се прибавя и измития ориз.Вари се да готовност на ориза.Прави се застройка с яйцето и киселото мляко.
Сервира се с натрошено сирене отгоре на всяка порция.
Много,много вкусно!
пп.По същия начин може да приготвите и супичка от спанак,лапад,и киселец,като към последната застройката се прави с прясно мляко и яйце.

Витаминозна"бомба" за тези с желязо-дефицитен-недоимък,да внимават обаче хората с високо кръвно налягане,защото копривата има с-вото да го повишава.




Тагове:   супа,   коприва,   пролетна,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blondinkas4uk09 - Hloris, точно това сготвих днес,
23.03.2014 19:55
на обяд. Продуктите бяха същите, но малко по-различно ми изглеждаше самото приготвяне - в смисъл, не запържвам брашното, а го добавям разтворено в студена вода. :)
цитирай
2. hloris - 1.blondinkas4uk09
23.03.2014 20:13
Вкусно става и така,аз по принцип не правя запръжки,само за тези супички,
иначе обикновено разбивам олиото,брашното,и червеното пиперче заедно,и ги
прибавям към ястието...а за да е още по-вкусно брашното,което използам,го препичам
леко,до бледожълт цвят на сух тиган,така се губи донякъде вкуса му на сурово...
Радвам се,че харесваш зелении,аз просто ги обожавам под всякаква форма.
цитирай
3. comfy - Ели,
23.03.2014 21:19
чудесна супичка!! Браво! :) *

... Не може ли без отровното олио - може, нали? ;)

к.к.

цитирай
4. f873 - А да ни поканиш на тая вкусотия?
23.03.2014 22:12
А да ни поканиш на тая вкусотия?
цитирай
5. paciencia - Вкусно!
23.03.2014 23:25
Добра идея ми даде!
цитирай
6. ivoki - Олиото може да се замести със зех...
24.03.2014 12:09
Олиото може да се замести със зехтин.
Аз добавям 2-3 с.л. смлени орехи , дават разкош...
цитирай
7. rustam - Любима
24.03.2014 13:19
супичка!
цитирай
8. janabel - Харесва ми , но малко по - различно е когато ...
26.03.2014 09:49
Всичко слагам сурово във врящата вода . Към края правя запръжка с зехтин брашно и червен пипер и тогава застройвам като теб . Така със всички супи като спанак , лапад ...
цитирай
9. hel - Аз я правя с препечено брашно и без ...
28.03.2014 16:43
Аз я правя с препечено брашно и без олио. Който иска си слага масло! От теб научавам, че и ориз е добре да има. Хареса ми и ще опитам!
Поздрав, Хлорис!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2227799
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17938
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930