Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2022 21:44 - А войната се придвижи вече на запад. Факт!
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 2476 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 01.10.2022 21:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има нещо гнило в Дания. Ако не в Дания - около Дания. Също така до Германия. Там бе извършен стратегически удар. Ударът е военен. А кой го е извършил вече е без значение. Защото това дето гръмна, вече не е на територията на Украйна. И не е движение на войната на изток. А е движение на войната на запад. 

И сега, моля ви се, да забележите ако обичате, кои са заподозрените които се спрягат! 
Русия? Разбира се. Но ние нея си я знаем, че е дежурна. 
А другите кои са? САЩ и Англия - всъщност това са най-западни точки, разположени доста далече.
Зелените кхмери, които управляват Германия. Както всъщност и Полша, която има извесен интерес (освен че винаги се вре между шамарите, в началото на световна война). 

Кои са потърпевшите? Сега би трябвало да се радват противниците на Русия, които до сега ревяха, че на Русия трябва да й наложат санкции. Всъщност, ставаше въпрос за ембарго над Русия. Но всъщност интересно ембарго, тъй като югоембаргото забраняваше внос на нафта към Сърбия. Сега забраната за внос на газ е за към Европа. Най-вече Германия. Та не знам дали не е редно, да се каже, че ембаргото е най-вече за Германия. Но така също и за околните западни държави. 
Ако Русия е извършила удара, това ще да е в името на онова за което ревяха САЩ и Зелените в Германия. Но може пък и Русия да е. 

Въпросът е, че не е много сигурно и се спрягат, както вече казах и други по-вероятни извършители. Много по-вероятни - САЩ и Англия. 

Сега всички германци осъзнават ясно, че те, именно те са най-потърпевшите. Не съм сигурен, че те са ядосани на Русия. Мисля си, че тоя удар, който вече придвижи войната на запад, придвижи и конфронтацията на запад - между САЩ и Германия и между ЕС и САЩ. 

Факт. 

И ако е Русия????

Ако е Русия, нейната цел е била тая гадна провокация, за да разпали войната между ЕС и САЩ. Но те си го търсеха и до сега, те бяха тия които за това ревяха. И ето то се случи по тяхното изразено нееднократно желание - публично на всослушание. Всички германци отдавна чуха. И сега ако е пък Русия. Ах, ако е пък Русия. Но това е вече без значение. 

Потретвам: ВОЙНАТА СЕ ПРИДВИЖИ НА ЗАПАД! 




Гласувай:
6



1. radostinalassa - И каква полза ще има Русия да взриви тръбите?
01.10.2022 21:52
По - добре да не ги беше правила. А, да отрови Балтийско море. А къде ще лови риба? Това може да го направи само страна, която е запалила 200 войни, хора без съвест и приличие.
цитирай
2. kvg55 - blog13,
01.10.2022 22:52
Интерес от придвижване войната на Запад има Руската федерация, така че ... .
цитирай
3. morskipesni - Само мизерията се мести на запад,
01.10.2022 22:58
за да бъдем поравно бедни. Война в централна Европа НЯМА да има, защото.. като узрее, сама ще си падне. Което не значи, че другаде няма да паднат ракети и да се появят цунамита от торпеда.
цитирай
4. blog13 - Само мизерията се мести на запад, за ...
02.10.2022 09:47
morskipesni написа:
Само мизерията се мести на запад,за да бъдем поравно бедни. Война в централна Европа НЯМА да има, защото.. като узрее, сама ще си падне. Което не значи, че другаде няма да паднат ракети и да се появят цунамита от торпеда.


Мизерията е майка на войната. А пък икономията (примерно на ток и на газ) е майка на мизерията.
Т.е. тва е друг изказ на прословутият тандем "Войната е продължение на политиката с други средства.", а пък "Политиката е синтезиран израз на икономиката"

Тука веднага се сещам, че някои днешни недоносчета чули недочули, поговорката от едно време, днес казват "Икономиката е майка на мизерията."
Изглежда даже като добра перефраза.

Веднага се сещам, встрани от темата, че същите днешни незнайковци (т.е. не са чули и за Незнайко), вече не като сполучлива перефраза казват "Здрав дух, здраво тяло." Което по смисъл е обратното на древногръцката сентенция "Здрав дух В здраво тяло."

В Европа война ще има, защото населението на света трябва да се намалява. И защото базовите природни ресурси стават все по-дефицитни, а пък Европа (западната й богата част), както и САЩ потребяват половината от световните ресурси.

Войната винаги е за живот и смърт. И който сам си пада, ще умре. Както е казал и поетът "И колко лесно, и без бой, без порив за живот, без глас"
Но такова е вече съзнанието на потребителското общество. То е загубило инстиктите си за самосъхранение и ще бъде наказано (изтребено).

Ракетите на Русия са аргументи, които или няма да бъдат използвани, или ще бъдат използвани доста ограничено. Сега линията на фронта между Русия и Украйна, е буталото, с което се набутват европейците в кучия гъз. Европа е географска крепост (погледни картата). Сега тия дето са в крепостта са под организираната систематична от десетилетия блокада, която световната върхушка ги принася в жертва на Молох.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 619957
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031