Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2013 23:28 - Когато лъжата се превръща в истина
Автор: hloris Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3018 Коментари: 10 Гласове:
26

Последна промяна: 03.10.2013 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Лъжата се превръща в истина,когато попадне в
 ръцете на добри манипулатори.
 Сто пъти повторена лъжа=Истина
 По-добре да си никой в очите на другите,но да си
 някой в собствените си очи,защото това е признак
 на самоуважение.
 А без самоуважение нима можеш да очакваш да те
 уважават?!
 Вие какво мислите,колеги съблогери?!
 Кое трябва да е първичното-уважението или
 себеуважението?!








Тагове:   манипулация,   лъжа,   истина,


Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - За мен самоуважението е фундаме...
27.09.2013 09:53
За мен самоуважението е фундаментална ценност. Ако го загубя, повече няма съм жив.
Уважението на другите е нещо относително. Понякога и политическите различия определят взаимоуважението ни. Няма как да уважавам човек, когато просто го презирам като Сопола, примерно.
цитирай
2. musicriver - Лъжа - Истина
27.09.2013 11:35
Добър ден!
100 пъти повторена Лъжа си остава Лъжа!
100 пъти повторена Истина си остава Истина!
Нито едното се превръща в друго, нито обратното...
Противното твърдение за мен е опит за оправдаване на собствени допуснати грешки пред самите себе си! Който има нужда от оправдания го прави, дори му се превръща в навик, а който няма нужда от оправдания - притежава силата да прости сам на себе си и да върви напред с вдигната глава! Избягвайки едни и същи грешки в бъдеще!
Първо трябва да уважаваме Себе си, за да имаме сила и интелект да уважаваме другите и съответно да печелим тяхното уважение!
Приятен ден, ловец на ветрове с мрежите на слънцето,

Axel Rudi Pell - Your Life
http://www.youtube.com/watch?v=2wUWxxWS2WA
цитирай
3. distrelets - За мен водещото е СЕБЕУВАЖЕНИЕТО!
28.09.2013 11:36
За мен водещото е СЕБЕУВАЖЕНИЕТО!
цитирай
4. paciencia - Истината
28.09.2013 13:03
винаги излиза наяве рано или късно. Понякога за жалост доста късно, завоалирана умело с верига от лъжи. Уважаващия себе си човек има смелост да върви напред заедно с истината, каквато и да е тя. Лъжата никога не може да замести истината, но често е така добре манипулирана, че може да заблуди. А лъжещият лъже най-вече себе си.
Самоуважението е водещо.
Това е просто мое мнение.
цитирай
5. hel - Самоуважението е водещо, но за да го ...
28.09.2013 20:52
Самоуважението е водещо, но за да го имаш, първо някой в детството трябва да те е уважавал и научил на самоуважение. Но и по-късно човек може да се научи. Започне ли да мисли по въпроса, значи е направил първата крачка.
цитирай
6. pvdaskalov - Драга Хлорис,
29.09.2013 09:14
въпросът ти е толкова лесен, че отказвам да отговоря на него. Обаче началото на постинга може да бъде коментирано надълго и нашироко. Казваш: "Лъжата се превръща в истина, когато попадне в
ръцете на добри манипулатори.
Сто пъти повторена лъжа=Истина."
Човешкото общество като цяло не може да разграничи истината от лъжата,. И за да не се влиза в излишен спор, повтарям определението "КАТО ЦЯЛО". Този, който може да посочи и ДОКАЖЕ истината, не винаги е авторитет в обществото. Аз съм наблюдавал стадо овце. Една от тях нещо подскочи безпричинно и след нея всички останали заподскачаха, забележете, на същото място... Явлението ще онагледя с пример. Един писател - Н. Х. - всепризнат авторитет (няма да обсъждаме мотивите му), талантливо излъга българската общественост, че свещените кости на Апостола са били в черквата "Св. П. С." Ще кажете, но нали историко-археологическият елит на нацията също е с авторитет?! Точно затова той умело удари по авторитета на археолозите. Как? С помощта на лъжливи твърдения и фалшифицирани експертизи. Дойде 10-и ноември, а с него и нови измислени твърдения, които пасваха към общата тенденция да се открият и разобличат всички недъзи на комунистическото управление. И всичко щеше да остане в кръга на художественото творчество, макар в него да бяха омаскарени професионални изследователи, ако не се стигна до ОВЕЩЕСТВЯВАНЕ на лъжата - лъскава черна надгробна плоча. И когато се появи книгата "НАУКАТА СРЕЩУ АГРЕСИВНОТО НЕВЕЖЕСТВО...", лъжата до такава степен беше пуснала корен, че плочата не се отмести и на сантим.
Шири се понятието "благородна лъжа". Прегръщай я, Народе! Затова ще сърбаш македонска попара. Затова утре, ако се намери истинският гроб, той ще бъде действително унищожен, за да не се разруши авторитетът на ЕДИН човек, развяван като знаме от някои националисти, които подмениха израза "Ботев и Левски" с "Левски и Хайтов - най-светлите личности на България"!
Мисля, Хлорис, че дадох типичен пример.
цитирай
7. milady - ре Автора....
29.09.2013 15:52
Аз имам ощее по -смутен въпрос? Ще загубите ли.."реален приятел", заради ..виртуална слава ?! Благодаря за гостоприемството:)
цитирай
8. pvdaskalov - На номер 7:
30.09.2013 11:46
milady написа:
Аз имам ощее по -смутен въпрос? Ще загубите ли.."реален приятел", заради ..виртуална слава ?! Благодаря за гостоприемството:)

Едва ли има по-глупав въпрос! На всичкото отгоре не е по темата. Впрочем, може да се направи извод, че задалата въпроса вече е консумирала такъв ГРЯХ.
И една частна молба към номер 7 - да ме освободи от присъствието си в списъка от колеги, които са ме избрали сред любимите си блогове. Не искам да я виждам сред почтените блогъри.
цитирай
9. hloris - Благодаря на всички колеги-съблогери,включили се по темата-
30.09.2013 14:13
всички сме единодушни,че себе уважението трябва да е водещото в едни отношения.
Когато човек не се самоуважава достатъчно,то мисля,че не не може да очаква никакво уважение от другите.
Съгласна съм,че само един добре познаващ себе си човек може да се самоуважава,защото той знае кой е,какво иска,и най-вече е наясно със себе си.

Отговор на milady-
не,не бих го направила при никакви обстоятелства и за нищо,още по-малко за виртуална слава.Освен това аз съм тук да споделям някои мои мисли с останалите
съблогери,а не да гоня някаква си слава,особено трупайки дивиденти на гърба на останалите.Мисля,че бях достатъчно ясна,и като една уважаваща себе си жена ме
разбрахте много добре.

Още веднъж благодаря на всички за включването,и ще ви помоля за в бъдеще да не пренасяте скандалите и разправиите помежду си в моя блог.
цитирай
10. milady - ре 8 :))
30.09.2013 15:48
ТРябва да поемем Отговорност за Всички наши Думи, и да се изправим пред своята слабост...Г-не..дала съм ви пълнаа Свобода...:)))0 Дерзайтее!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2225050
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17928
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930