Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 03:36 - ИСУС-ПРИНОСА ЗА ГРЯХ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1714 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Представм ви както обикновенно прекрасен урок на Израел. Ще научите какво е направил за нас Господ Исус Христос и защо това се е наложило, както и какво става след смъртта му.

Приятно четене!

Псалм 143:9-12

Винаги е добре да стоя пред вас в Господната събота. Аз обичам да казвам това: "Господната събота".

Ние-Божият Израел се явяваме в последно време на всякъде. Бог ни е благословил, защото ние говорим Божието Слово както е. Дори и като отида да върша служба на някое погреение, те ме гледат внимателно, защото никога не са виждали Хибру Израилянин да върши тази служба.
А миналата седмица бях в Хюстън. И винаги като ида има по някой, който не познава Исус и има проблем с Исус. И всеки, който има проблем с Исус-има огромно бяло поле в знанието си за Бога и Библията.
Всички хора които ритат против Исус не могат да отговорят нищо от Божието Слово. Те са като Сатана-постоянно набеждават хората и служителите на Господа.
Сатана ни набеждава пред Господа ден и нощ. И вижте-някои от тези Израиляни всъщност нападат Господа. И аз съм уморен от тези хора.
Дори и днес урока ще ви покаже, кой е Исус, какво направи, за да спаси това творение. Той постави човека в Едем и постави човека над цялата земя. Но човекът изпусна топката... И ние-Израел, не само изпуснахме топката, но и целият стадион заедно с нея. 85 процента от Израиляните ритат против Исус. Защото знанието им е много лимитирано.
Ще започнем урока от Йоан 1 глава. Как е това, че ние сме свещениците на Господа избрани от Господа. Но мнозинството от нашите хора дори и не знаят за какво са избрани. Някой казва-ние сме някои... Кажете ми, кои сме ние! Иначе никакъв смисъл няма.

18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Никой никога не е видл Бога! Това покрива всички времена. Нека видим това нещо-Изход 24 глава

1 Рече още на Моисея: Възкачете се към Господа, ти и Аарон, Надав и Авиуд, и седемдесет от Израилевите старейшини, и поклонете се от далеч;    


Елате при мене-казва Господ.

9 И тъй Моисей и Аарон, Надав и Авиуд и седемдесет от Израилевите старейшини се възкачиха горе.    

10 И видяха Израилевия Бог: под нозете Му имаше като настилка от сапфир, чиято бистрота беше също като небе.    


Това е много преди Йоан 1 глава. И те видяха Господа.

11 Но Той не тури ръка на благородните от израилтяните. И те видяха Бога, и там ядоха и пиха.    


Те са го гледали за дълго време

12 Тогава рече Господ на Моисея: Ела горе при Мене на планината и стой там; и ще ти дам каменните плочи, закона и заповедите, които съм написал, за да ги поучаваш.    

Господ тогава каза на Моисей да отиде за да получи заповедите. А те видяха Господа-той даде заповедите. Кой Бог видяха те-Йоан 5 глава

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.    


Това ви казва цялото. Отец е пратил Исус и никой никога не го е виждал или чувал! Ние видяхме, че 72 души са го видяли? Кого са видяли? Библията не може да си противоречи. Тогава кого са видели-Исус.

38 И нямате Неговото слово постоянно в себе си, защото не вярвате Този, Когото Той е пратил.    
39 Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

Не знаете нищо за Господа. Защото този, който го показва-вие не вярвате в него. И Писанията са, които свидетестват за него-Старият Завет са Писанията. Нека сега видим, кой е бил там на планината с Моисей-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,    

2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,    


Защото Моисей е бил Посредника тогава. Те са били кръстени чрез Посредника.

3 и всички да са яли от същата духовна храна,    

4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),    

Значи там е бил Исус?! Точно така. Исус изведе Израел от Египет. Исус е говорил на всички. Исус е дал заповедите и всичко. Точно Исус. И той е говорил на пророците. Той е този, който е сътворил всичкото. Човекът е проекта на Исус от сътворението до възстановяването и спасението. Но какво направи човека-изложи се. И тогава какво трябваше да направи Исус-сам трябваше да дойде, за да поправи извръшеното от творението. Той остави да бъде Бог и стана човек. Представете си това. Нека видим Исаия 59 глава. Гледам всичките тези "праведни" хора. Когато Исус търсеше по цялата земя за да намери поне един праведен-не намери и дори един! А той е търсил-човек, който може да бъде пожертван за хората и не е намерил нито един!

1 Ето, ръката на Господа не се е скъсила та да не може да спаси, Нито ухото Му отъпяло та да не може да чува;    


И днес Господ чува и може да спаси! Но проблема е ваш.

2 Но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви, И вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.    

3 Защото ръцете ви са осквернени от кръв, И пръстите ви от беззаконие; Устните ви говорят лъжи; езикът ви мърмори нечестие.    


Господ наблюдава всички нас. И вижте какви сме всички ние.

4 Никой не изкарва праведна призовка и никой не съди по истината; Уповават на суетата и говорят лъжи; Зачеват злоби и раждат беззаконие.    


И когато Господ е погледнал на земята-това е видял. И не е намерил никой, който да е праведен, за да умре за творението.

13 Станахме престъпници и неверни към Господа, И отвърнахме се да не следваме нашия Бог; Говорихме насилствено и бунтовно; Заченахме и изговорихме из сърцето си лъжливи думи.    


Това е било и тогава и е и днес. Днес ви казват да отивате на църква в неделя-това е лъжа! Майка ви е на небето-това е лъжа! Господ обича всички-това е голяма лъжа!

14 Затова правосъдието отстъпи назад И правдата стои далеч; Защото истината падна на площада, И правотата не може да влезе,    


Няма правосъдие и истина. И къде е станало и става това на първо място-на амвона...

15 Да! истината я няма, И който се отклонява от злото става плячка; И Господ видя, и стана Му неугодно, че нямаше правосъдие,    


Вижте това! И ако спрете да вършите зло-ставате жертва. Казват ви, че сте от секта, от култ. Но кое е лошото ако пазим заповедите? Какво лошо е да не убиваме, да не крадем, да уважаваме родитеите си, да не лъжем? Какво лошо има да пазим Дитечиният Закон? И тогава започват да ни се подиграват-защото пазим тези неща. И ето-ние ставаме жертва.

16 Видя, че нямаше човек, И почуди се, че нямаше посредник; Затова Неговата мишца издействува за него спасение, И правдата Му го подкрепи.    


Нямаше никой човек, който може да се застъпи за човеците, да стане Посредник. Знаете ли, коя е Мишцата на Бога-Исус! Но никой не познава Исус. А чрез Исус работи Отец. Исус е неговата ръка.

17 Той се облече с правда като с броня, И тури на главата си спасение за шлем; Облече и одеждите на възмездието за дреха, И загърна се с ревността като с мантия.    


Исус носи Божието Слово. И никога не е направил грях.

20 А като Изкупител ще дойде в Сион И за ония от Якова, които се обръщат от престъпление, казва Господ.

И Изкупителя ще доде от Сион-това е Ерусалим. Кой е дошъл от Ерусалим-Йоан 1 глава. Вижте-вие знаете Словото и ако аз направя грешка-вие ще ме коригирате. Защото знаете.

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.    


Господ Исус е Говорителят на Отец и е Бог.

2 То в начало беше у Бога.    

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.    


Исус е направил всичко-абсолютно всичко!

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.    


И той беше в света, света беше направен от него, но света не го позна. Нека да видим това. Исаия 48 глава. Хората не четат и после обвиняват всички за състоянието в което сме. Но аз обвинявам само нас си за това, което е с нас. Ние сме виновните за това състояние. Някои от пастирите разбират, че са Израел и започват да се гордеят с това. Не-трябва да се срамуват за това! Защото ние сме виновни за това състояние. И ние учим, че сме Израел,защото е в Библията-както учим за всички останали неща от Книгата.

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.    


Той е първият и последният

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.    


Исус е сътворил всичкото! Но кой е той?    

    

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.    

Той никога не е укрил истината от нас. И е от вечността. И кой е този, който има тази власт, сътворил е всичко и при това е изпратен от Отец? Това е Исус. Сега да се върнем на Йоан 1 глава. Вече знаем за кого говори Йоан. Вижте планетата земя, слънцето-на какво висят те? И вие се подигравате на Исус? Някой е много объркан.

11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.    


Той дойде в Ерусалим и ние сме ритали и тогава против него.

12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;    


Тези които го приеха им даде властта да станат синове на Отец. Тези които повярваха в него и името му.

13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.    


Не се роди от кръв и плът. Никой мъж не е лягал с Мария за да стане тя бременна.

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.    

И той стана плът и беше между нас. Нека видим 1Тимотей 3 глава. Изморен съм от нашите Хибру братя. Те не искат да знаят нищо и не знаят нищо.

16 И без противоречие, велика е тайната на благочестието: - Тоя, "Който биде явен в плът, Доказан чрез Духа, Виден от ангели, Проповядан между народите, Повярван в света, Възнесен в слава".

Кой дойде в плът-Господ Исус Христос. И дойде за да направи това, което трябваше да направи. Дойде, умря за нас и се върна на небето. Но нека видим когато беше в плът-Евреите 2

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек.    


Господ не намери никой праведен човек, който да умре за творението. За това, сам Исус стана малко по-нисък от ангелите, като прие тяло от плът и кръв. И той знаеше защо идва-за да умре за нас.

10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение.    


Онзи за когото е всичко и от когото е всичко-Отец. И ето-няма да ни бъде лесно за да влезем в Царството и вечният живот! Много пъти ще страдате, но ако се облегнете на Господаря-ще издържите още един ден! За това се казва в молитвата-дай ни днешният хляб.

14 И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола,    


Исус може да унищожи смъртта. И преди да дойде-ние нямахме и шанса. Никой не е имал шанса.

15 и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство.    

16 (Защото, наистина, Той не помогна на ангелите, но помогна на Авраамовото потомство).    


И Исус дойде чрез Авраам. И не можеше да дойде по друг начин.

17 Затова трябваше да се оприличи във всичко на братята Си, за да бъде милостив и верен първосвещеник в отношение към Бога, за да извърши умилостивение за греховете на людете.    


Исус стана като един от нас. И премина през всичко, през което ние минаваме. за това ни разбира.

18 Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага.    

И ето-той победи смъртта. Исус не искаше да умре, но знаеше, че ако не умре, цялото творение ще бъде отрязано.
Исус дойде чрез Авраам и неговото семе. И не прие да отпадне от задачата си. А беше натоварен да ни създаде, да ни учи и като паднахме от колата-беше натоварен за да ни върне отново в живота. И вие ритате против него? Нещо е нередно с вас.
Нека видим Исаия 50 глава

1 Така казва Господ: Где е разводното писмо на майка ви, С което я напуснах? Или на кого от заимодавците си ви продадох? Ето, поради вашите беззакония бяхте продадени, И поради вашите престъпления биде напусната майка ви.    


Господ се разведе с Израел. И ето поради какво-поради беззаконията ни. За това ни продаде като роби. Нашият грях ни продаде.

2 Защо, когато дойдох, нямаше никой, - Когато повиках, нямаше кой да отговори? Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва? Или нямам ли сила да избавям? Ето, Аз със смъмрянето Си изсушавам морето, Обръщам реките в пустиня; Рибите им се вмирисват, Умирайки от жажда от нямане вода.    


Исус погледна-и нямаше никой праведен. Вижте го и днес-той има властта да спаси и днес.

3 Аз обличам небето с мрак, И турям вретище за неговото покривало.    


Господ сътвори тъмнината.

4 Господ Иеова ми даде език на учените, За да зная как да помогна с дума на уморения; Всяка заран Той събужда, Събужда ухото ми, За да слушам като учащите се.    


Мнозина падат от колата тук. Защото не разбират, че Отец е дал на Исус какво да говори! И нищо друго. И ако не обичате Исус-не обичате Отец.

5 Господ Иеова ми отвори ухото; И аз не се разбунтувах, Нито се обърнах назад.    


Ако Исус е трябвало да получи инструкции-какво е за вас?

6 Гърба си дадох на биене, И бузите си на скубачите на косми; Не скрих лицето си от безчестие и заплювания.    

момент! Той сътвори тъмнината, той изсушава реките. Властта му е неограничена! И даде на зли хора да му правят това? Защото дойде за да ни спаси от смъртта. А вие ритате против него?
Филипяните 2

5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;    


Имайте ума дето и Исус имаше! Кой ум:

6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,    


Докато Исус беше с Отец е бил абсолютно еднакъв с Отец. И ако вие достигнете да станете богове-ще сте равностойни с тях.

7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;    


И се отказа от всичко и смири себе си. И беше във всичко както нас. Човек. Хората не се чуват какво казват. Ако Исус стана Син на Бога-какъв е? Бог!

8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.    

Исус се подчини-дори и до смърт на кръста. Ние не разбираме какво означава подчинение. Исус знаеше, че ще умре по този ужасен начин и се смири. Но за да стане това-Исус трябваше да стане кръв и плът. Нека да видим това-Евреите 10 глава. Исус е преминал през твърде много, за да ни спаси. Хората са напълно неинформирани. Те мислят, че отиват към спасението, но отиват към разрушението. Никой не иска да слуша. Света отива с главата на пред в глупостта.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата,

За кой закон става въпрос? Четете още и ще видим

 то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.    


Защото човекът съгреши против Господа. Животните не съгрешиха! И тяхната кръв не може да отмие нашите грехове.

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.    


Ето защо за нас-човеците-трябваше да умре човек, който нямаше грях.

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;    

Отец приготви тяло за Исус. Тяло, което може да умре. Нека видим това-Псалм 119. И ще гледаме какво четем-за да видим.

73 Иод. Твоите ръце ме направиха и утвърдиха; Вразуми ме за да науча Твоите заповеди.    


Тук говори Давид, но нека четем още.

74 Ония, които Ти се боят, ще се зарадват като ме видят, Защото на словото Ти уповах.    


Давид е мъртъв... Тогава кой говори в този втория стих?

75 Зная, Господи, че Твоите съдби са праведни, И по справедливост си ме наказал.    


Съдбите на Отец са праведни. И когато Отец реши да направи Исус принос за жертва-това беше праведно.

79 Нека се обърнат към мене ония, които Ти се боят, А именно ония, които познават Твоите свидетелства.    

80 Сърцето ми нека бъде непорочно относно Твоите повеления, За да се не посрамя.    

Но кой говори тук и какво даде Исус за да ни спаси?
Йоан 6

43 Исус в отговор им рече: Не роптайте помежду си.    

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.    


Мнозина дори и това не знаят и мислят, че починалите са на небето...

45 Писано е в пророците: "Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

При кого ще отидат-при Исус. Никой не отива при Отец. И ако трябва да отидете при Отец-ще стане само чрез Исус. Няма друг начин.
Псалм 40

5 Господи Боже мой, Ти си сторил много чудеса; И Твоите мисли заради нас Не е възможно да ги изложи някой пред Тебе; Ако бих поискал да ги изявя и разкажа, Те превишават всяко преброяване    

6 В жертва и приноси Ти нямаш благоволение; Отворил си уши в мене; Всеизгаряне и принос за грях Ти не си поискал.
 

Отец не е искал да се убиват животни-не прави нищо добро.

7 Тогава рекох: Ето, дойдох; (В свитъка на книгата е предписано на мене);    


В свитъка на Книгата е писано за мене. Прочетохме това вече-нали?

8 Драго ми е, Боже мой, да изпълнявам Твоята воля; Да! законът Ти е дълбоко в сърцето ми.    


Когато Отец приготви тялото на Исус, той дойде за да върши волята на Отец.
Евреите 10

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.    

7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -
 

Ето-отново го четем същото.

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),    


Това е Закона за Жертвоприношенията. Не е Царският Закон.

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.    


Първият път-те убиваха животни. Вторият път-Исус дойде за да умре за нас.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.    

И ние сме осветени чрез смъртта на Исус. Веднъж и за винаги. Повече животни не умират за нашите грехове. Важно е да научим тези неща за да се върнем на нашата работа. А тя е да учим Израел и света на всичко за Бога. И ако не искате да вършите това-надявам се, че можете да търпите болки-вечно...
Исаия 53 глава. Вижте-това е работа. Ние не се занимаваме с религия. И това е с което ние трябва да се занимаваме-Божието Слово.

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
 

На никой. Никой не иска и да знае...

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.    

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.    


Не-е-е, всички обичат Исус... Наистина ли? Кажете им, че трябва да пазят 10те заповеди. Кажете им, да не ядат нечисти храни... Кажете им, че майка им не е на небето или че трябва да пазят съботата. Точка по точка те отричат всичко, което Господ е дал. Дори и как е денят отричат. Това си е чисто работата на Сатана. Добре е да активирате този голям мозък, който Господ ви е дал докато не е късно.

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.    


Исус не извърши никакъв грях! Живя съвършенно без грях.

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.    


За Исаия ли пише тук? НЕ! За Исус става въпрос.

9 И определиха гроба Му между злодеите, Но по смъртта Му при богатия; Защото не беше извършил неправда, Нито имаше измама в устата Му.
 

Когато разпънаха Исус на кръста-имаше двама разбойника от двете му страни. И после го погребаха в гробницата на богатият. Вижте как прецизно е всичкото.

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.    


Кой го предаде на печал-Отец. И ето-Исус предаде себе си да бъде бит и убит, да бъде заплюван. Защото искаше да спаси своя проект. И този проект все още рита против него?

11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.    


И ще види плодовете на труда си. Защото възкръсна от мъртвите.

12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

Отец ще му даде дял между великите и Исус ще даде на своите от същото. И ето-Исус все още се застъпва за нас. Беше равностоен с Отец и даде всичкото, за да ни спаси. Но никой не обръща внимание, сестри и братя.
Захария 13

7 Събуди се, меч, против пастиря Ми, Против мъжа, който Ми е съдружник, Казва Господ на Силите; Порази пастиря, и овците ще се разпръснат; И Аз ще обърна ръката Си върху малките.

Кой е съдружника, Пастиря и ще бъде убит? Матей 26 глава. Хората не искат да четат и като им кажеш нещо-те започват да ти се сърдят.

30 И като изпяха химн, излязоха на Елеонския хълм.    

31 Тогава Исус им казва: Вие всички ще се съблазните в Мене тая нощ, защото е писано: "Ще поразя пастира; и овците на стадото ще се разпръснат".
 

Прочетохме това-нали? Сега знаем, кой е този Пастир от Захария.Исус е.

47 И когато Той говореше, ето, Юда, един от дванадесетте, дойде, и с него голямо множество, с ножове и сопи, изпратени от главните свещеници и народните старейшини.    


Римляните не предадоха Исус-свещениците го предадоха-Израиляните.

55 В същия час рече Исус на народа: Като срещу разбойник ли сте излезли с ножове и сопи да Ме уловите? Всеки ден седях и поучавах в храма и не Ме хванахте.    


Исус говореше постоянно в Храма и никой не го хвана тогава.

56 Но всичко това стана за да се сбъднат пророческите писания. Тогава всички ученици Го оставиха и се разбягаха.    

Вижте това-всичките апостоли го оставиха и побягнаха.
Нека видим това-Псалм 31. Исус знаеше, че всичко това ще се случи. Знаеше, колко слаб е човека, но въпреки това дойде и умря за този човек. Защото не искаше проекта му да отпадне. Хората не разбират това.

11 На всичките си противници станах за укор, А най-вече на ближните си, И за плашило на познайниците си; Ония, които ме гледаха навън, бягаха от мене.    


Никой не иска да си има работа като дойдат проблемите. И те се разбягаха всичките. А до тогава го обичаха... Дори и Петър. Дори три пъти се отрече, че познава Исус.

12 Като някой умрял бидох забравен от сърцето на всичките; Станах като счупен съд;    

13 Защото съм чул клеветите на мнозина; От всякъде страх, Като се наговаряха против мене И намислиха да отнемат живота ми.    

Исус знаеше всичко това преди да се е случило.
Нека видим Матей 26 глава. И Исус знаеше, че трябва да умре и поради това, че беше от пълт и кръв, се страхуваше да умре.

57 А тия, които бяха хванали Исуса, заведоха Го у първосвещеника Каиафа, гдето бяха събрани книжниците и старейшините.    


Първосвещеника го обвиняваше.
    

59 А главните свещеници и целият синедрион търсеха лъжливо свидетелство против Исуса, за да Го умъртвят;    


Прочетохме това-че ще се наговарят как да го убият.

60 обаче не намериха, при все че дойдоха много лъжесвидетели. Но сетне дойдоха двама и рекоха:    

61 Тоя каза: Мога да разруша Божия храм, и за три дни пак да го съградя.    


Исус говореше за себе си.

62 Тогава първосвещеникът стана и Му рече: Нищо ли не отговаряш? Какво свидетелствуват тия против Тебе?    


Исус дойде в плът и кръв и ето-разреши на тези хора да се гаврят с него?

63 Но Исус мълчеше. Първосвещеникът му каза: Заклевам Те в живия Бог да ни кажеш: Ти ли си Христос Божият Син?    


Тогава Исус вече трябваше да отговори:

64 Исус му каза: Ти рече. Но казвам ви, от сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ на небесните облаци.    


Исус каза точно както ще е.

65 Тогава първосвещеникът раздра дрехите си и каза: Той богохулствува! Каква нужда имаме вече от свидетели? Ето сега чухме богохулството. Вие какво мислите?    

66 А те в отговор рекоха: Изложи се на смъртно наказание.    

67 Тогава Го заплюваха в лицето и Го блъскаха; а други Му удряха плесници и Му казваха:    

    
Исаия каза всичко това в 50 глава-нали? И ето кога е станало.
Матей 27

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.
 
И това е писано в Псалмите.

36 И седяха да Го пазят там.    

45 А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час.    


И това е писано-че слънцето ще се скрие посред обед.

46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?
 

И това е писано.Всичко това е записано в Старият Завет.

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.    

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,    

Когато умря на кръста, завесата на Храма се раздра. И нека видим, какво стана, когато това стана-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:    

2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, -    


Ако е от незнание! Запомнете това.

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях.    

4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа.    

5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане;    

6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа.    


Вижте какво трябваше да направи свещеника-да попръска завесата на Храма седем пъти с кръвта! Защо 7 пъти? Това е сериозен въпрос...    

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото,    

14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане;    

15 и старейшините на обществото да положат ръцете си на главата на юнеца пред Господа; и да заколят юнеца пред Господа.    

16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане;    

17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа.    

И ако цярото общество съгреши-свещеника трябва да направи същото нещо. Но защо 7? Защото 7 дни Господ даде на човека да е в плът и кръв. И става въпрос за неумишлен грях!
И ето сега защо се прави това:

20 И с тоя юнец да направи така както направи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.

Е-когато Исус умря, какво стана? Завесата на Храма се разпра. Тогава вече няма къде да се пръска кръвта. И в този момент вече отпадна Старият Завет и беше установен Новият Завет. Сега вече заставаме под кръвта на Исус и се молим на Отец в името на Исус. Хората дори и това не знаят. И това е страшно. Хора стоят където аз стоя и учат хората на неща нямащи нищо общо с истината. Все едно да дадеш волана на училищният автобус на 6 годишно дете да кара...
Евреите 10

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;    

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,    


Кръвта на козли и овни не можеше да отмени греха, но кръвта на Исус отмени греховете ни от миналото.

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.    


Кои са враговете на Исус? Тези които не искат да пазят закона му.

14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават.    

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.    

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището,    

20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,    


И ето сега-вече няма животни да умират за греховете ни. Нито пък Исус вече ще уре за нас. Сега падаме на колене и се моим на Отец в името на Исус. И то за неумишлените си грехове! В името на Исус-защото Той е Първосвещеника! С други думи, Исус дойде и когато умря, плати цената за този човек. За това и може да говори за този човек и да ни защити.
Римляните 15 глава. Никой не обръща внимание какво чете. И никой дори и не чете.

1 Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.    

2 Всеки от нас да угождава на ближния си, с цел към това, което е добро за назиданието му.    

3 Понеже и Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене".

Какво трябва да правим ние? Да не търсим личната си изгода. И нека видим, къде го пише това: Псалм 69
    
6 Господи Иеова на Силите, да се не посрамят покрай мене ония, които Те чакат; Боже Израилев, да се не опозорят покрай мене ония, които Те търсят.    


Нека тези които те търсят да не се опозоряват заради мене.

7 Защото заради Тебе претърпях поругание. Срам покри лицето ми.    

8 Чужд станах на братята си, И странен на чадата на майка ми.    

9 Защото ревността за Твоя дом ме изяде, И укорите на ония, които укоряват Тебе, паднаха върху мене.

Ето къде го пише това. Исус говори тук. Днес мнозина имат ревност за Бога-но нямат знанието. Те извършиха греха, но аз трябваше да платя за това.

4 Тия, които ме мразят без причина, се умножиха повече от космите на главата ми; Укрепиха се моите погубители, които неправедно са мои неприятели; Тогава ме заставиха да върна онова, което не бях грабнал.

Кое е това, което Исус възстанови, а не беше взел? Нека видим това-Битие 3 глава. Господ предупреди човека да не яде от дървото на познанието, защото ще умре в деня, когато яде от това точно дърво. И какво направи човека:

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Вижте това-направиха точно това, което Господ каза да не правят. И ето сега резултата:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.    


Защото ти направи това-земята ще е проклета заради тебе.

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.    

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.    

И няма да идеш на небето.... НЕ! Докато се върнеш в земята.

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -    


Този човек можеше да живее вечно. Стига да беше говорил с Дървото на Живота. Човекът избра погрешното дърво.

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.    

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.    

И ето-Господ изгони човека от градината. За да не яде от Дървото на Живота и да живее вечно. В този случай, човекът беше оставен без възможност да стане безсмъртен. И ето-Исус върна това, което не беше взел-вечният живот, за който сме отредени. Хората не разбират какво става. И ако не разбират-това е голям проблем.
И последно-Откровението 2 глава

7 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е [всред] Божия рай.

Исус със смъртта си ни даде възможност да се върнем при Дървото на Живота и да живеем вечно!
Кой отне от нас Дървото на Живота-Адам. Кой върна достъпа ни до него-Исус. И така-Исус ни даде възможността да станем както него и Отец-богове. Преди да беше дошъл и да умре за нас-никой човек не е имал и шанса. Но сега имаме шанса.


Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171765
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031