Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 23:41 - Отворени връзки-Затворени емоции
Автор: hloris Категория: Тя и той   
Прочетен: 2888 Коментари: 11 Гласове:
17

Последна промяна: 16.12.2013 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ами според Вас какви са предимствата и недостатъците на една отворена връзка?
Липса  и бягство на отговорност ли е,или признак на достатъчно познаване на нашето "аз",защото при една такава връзка съществува и опасността да се обвържем и емоционално.
Какви хора са хората,участващи в една подобна връзка,авантюристи,или хора,които са наясно със себе си,и със своите потребности....
Ограбва ли една такава връзка,или позволява на човек да надмогне някои свои черти на характера,като например чувството на собственост и притежание?
Признак на какво е според вас една такава връзка?
Бягство от отговорност?
Може би незрялост?
Или точно обратното,а именно,че човек знае как да даде необходимата свобода на партньора до себе си,без да се стреми да го обсебва,задушава,и премоделира?
С една дума  "за" или "против" сте относно една такава връзка,
одобрявате ли ги?
И какво е за предпочитане-една отворена връзка,или връзка с поети ангажименти,в която единият изневерява,която предполага,че единият партньор наранява другия?
И кое е за предпочитане?
Една отворена връзка при която партьорите остават емоционално обвързани и при която липсва елементът "лъжа",или моногамната такава,при която с течение на времето се губи същата емоционална топлота,надвита от рутината и еднообразието?
Възможно ли е един истински брак да просъществува дългои безметежно в условията на отворената връзка,защото все пак винаги съществува опасността от това единият от двойката да  се обвърже емоционално с друг партньор?
Моля и да се обосновете защо мислите така-благодаря Ви предварително! ::))





Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - :)
16.12.2013 00:47
хайде аз като домакиня да започна първа,май аз не мога да поддържам подобна
връзка,защото чувството за притежание е много голямо при мен,и просто нямам нужната психологическа подготовка за такава връзка,определено ще се чувствам зле,
нещо като садомазохистка в случая.
цитирай
2. minevv - as
16.12.2013 08:45
зависи от въспитанието и разбиранията,, и както казва предходната - от собственническото чувство и ревността....Дапогледнем зряло на нещата:
-ревността е , за да не потекат ресурсите на мъжът не към жената и децат й .
-да не му гледа щастливата физиономия
-поради разминаване в активното им време- жената между 15-30 , а на мъжа- след 35
-от чиста злоба
цитирай
3. hloris - Уау.....:)))
16.12.2013 15:54
Как да приемам мълчанието,т.е. отсъствието на коментари?!
Може би,че сте "за" отворените връзки,или че темата е табу за повечето?
цитирай
4. valeska - ...
16.12.2013 18:43
Двамата партньори са привърженици на полигамните отношения. В противен случай отворената връзка се превръща в изневяра. Те си дават абсолютна свобода. Според мен, в едно истинско семейство няма място за отворени вратички. Може хора с други разбирания да се кефят на подобни неща, но не и аз. В една връзка "Светът е за двама" е достатъчен.
цитирай
5. cinderellathespy - Подбуди
16.12.2013 22:24
Добър вечер, hlori!:)
Ако партньорите са заедно по различни от любовта подбуди и нямат развито собственическо чувство, мисля си че една отворена връзка ще ги устрои идеално!:)
Ако е брак неизграден на чувството любов, а на някакви други различни подбуди, особенно пък ако има деца, отворената връзка, в която всеки от партньорите има възможност да си задоволява индивидуалните потребности с други, а двамата бидейки заедно задоволяват по един адекватен и приемлив начин потребностите на децата си - защо не?! В края на краищата в брака и в една дълготрайна връзка (дори без брак) отношенията не се градят на вечна неземна любов, а на Вечното Приятелство между партньорите, а то включва и проява на разбиране и толерантност към специфичните потребности на партньора, а когато те касаят секса - до толкова, до колкото единия прави същото каквото прави и другия (просто с различни партньори) - къде е мястото за претенции и изисквания? - Никъде! Относно емоционалното обвързване - има хора, които умеят да се дистанцират и да правят разлика между любов и просто секс. Такива хора нямат проблем, струва ми се, с отворените връзки. Който не го умее това, струва ми се, че няма да му се получи пробата с отворената връзка и по-скоро трябва да си бъде с партньор, който му задоволява както физическите, така и емоционалните потребности на 100 процента, в противен случай е обречен на яко страдание!;)
Хубава вечер и прегръдка,

Ели
цитирай
6. hloris - 4.valeska
16.12.2013 22:28
да,определено е така,но аз мисля,че да поддържаш една такава връзка не е никак елементарно,трябва да притежаваш невероятен самоконтрол,както и да бъдеш
в състояние да контролираш невидимо,неосезаемо другия,без той да усеща това,нещо като да си имате пълно и безрезервно доверие....все едно сте като брат и сестра,споделяте си всичко,но същевременно всеки си има своя територия,която е със
запазен,непокътнат периметър.
Една връзка"Светът е за двама" пък не е ли прекалено обсебваща и задушаваща,защото предполага,чес времето се износва,и изхабява,а чрез една отворена връзка нищо не е даденост,защото ти всеки ден се научаваш да преоткриваш своя партньор,защото една отвореност предполага развитие,а не
застой?!
Отворената връзка е само за силните,и смелите,които познават преди всичко перфектно себе си,отворената връзка според мен предполага и двойна доза по-голяма отговорност,защото в нея липсва лицемерие и прикритост,тя предполага,че искреността и истината са част от самата нея.
Дано да се включат и други с мнения по темата,благодаря ти за включването!
цитирай
7. f873 - Хаха, и после. . . главния герой на ...
16.12.2013 23:28
Хаха, и после ... главния герой на Агата Кристи.
;)))
цитирай
8. alhimik1 - Отворенат връзка е за предпочитене...при това не става дума за садо-мазо или атавистичен егоизъм.
17.12.2013 14:28
Няма ли доверие между две личности, няма ли въображение срещу рутината в секса, няма ли я онази емоционална близост, която всъщност е феромонална (тоест, тези фини хормони, които определят: чувствата, симпатия - антипатия, или, любов - омраза, всичко е обречено...) Но това са вечните дилеми на интелигентните хора, дори интелектуалци не могат се определят, кой кой е...
И какво да говорим тогава за онези, другите, които са "надолу по трасето..."
Силни и смели, добре...но всеки е и раним, и особняк, и евентуален неудачник...сложно е, въпрос на гени и провидение. Та така си мисля, Лори!
Светло да ти е, и топлинко в душата, и не само днес!
Никос :))
цитирай
9. lyuliak - Хлорис, интересен материал, но
17.12.2013 23:53
според мен такава "отворена връзка" в която партньорите не се нараняват е възможна само при животните.

за човеците щастието в любовта е свързано с това да усещаш че си нещо по-особено за човека до теб.
нещо, което му дава неизмерима радост, енергия, или пък спокойствие и увереност - поради което не му се налага да търси същото при друга жена.

когато това продължи доста време, хората решават да се оженят /все едно с подпис или без подпис/, като това вече не е само любов а партньорство.
а партньорството /в бизнеса, живота и навсякъде/ вече предполага вярност и един път, който двамата да следват - а не просто да живеят под един покрив и да си делят разходите по тока, макар че и такова нещо предполага взаимна отговорност.

просто човекът е така устроен.

в наши дни е разрешено да живееш и само в търсене на нови емоции и секс, в смисъл че властите и "общественото мнение" не те преследват ако това са ти ценностите, но душата е една и съща от възникването на човека и не се е променила.
тя си е духовен елемент, а не купчина електрични импулси които тялото доставя.
то ако бяха само импулси, тогава всеки да си прави някаква имитация и симулация на еуфория и това е?..
да станем едни наркомани или сексуални маниаци...

не, това не ни стига. имаме духовна потребност.

а за задоволяване на една такава духовна потребност, се налага човек да си наложи ограничения за свое собствено добро /а не заради нечие мнение/.
цитирай
10. lyuliak - и още нещо
17.12.2013 23:59
износването на една връзка до голяма степен е свързано с погрешното й разбиране. Екзюпери или някой друг го беше казал прекрасно: "Любовта не е когато гледате един в друг, а когато гледате в една посока".

Имал е предвид разбира се благородна посока.. Деца, но и не само това. Има много хубави неща които събират хората и в които те да се подкрепят.
цитирай
11. lyubovta - За мен е извратено, грозно и аморално
31.01.2014 06:05
Ако преди да започне връзката се постави този въпрос и двамата са съгласни да е отворена - тогава да, въпреки че това се нарича разврат, но обикновено се случва след време, когато на единия му се кръшка.
Ако любимия се връща от леглото на друга, ако аз се връщам от леглото на друг; ако даваме на тях нежността си, вниманието, времето си, то защо сме заедно?! Да си споделяме после кой колко пъти го е правил и колко добър любовник е бил другия ли?
Пишеш "Една връзка"Светът е за двама" пък не е ли прекалено обсебваща и задушаваща,защото предполага,чес времето се износва,и изхабява,а чрез една отворена връзка нищо не е даденост,защото ти всеки ден се научаваш да преоткриваш своя партньор,защото една отвореност предполага развитие,а не
застой?!"
Любовта никога не е прекалено обсебваща, задушаваща, не се износва и изхабява с времето, не е застой. Просто хората, които са пренаситени на секс, които са непостоянни, които не изпитват дълбоки чувства, които търсят само нови тръпки или пък не им стиска да признаят, че са направили грешка в избора си на партньор, само те започват да приписват на любовта подобни качества.
С течение на времето хората и самата връзка търпят развитие, обогатяват се, а ако имат въображение и се обичат, те няма да си омръзнат. Доказателство за думите ми е притчата за любовта и раздялата. Прочете я:

http://www.pozitivnoto.info/2011/09/pritcha-za-liubovta-i-razdqlata.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2193926
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17875
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031