Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2019 16:16 - Печено месо по арменски
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 06.01.2019 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Първо искам да поясня защо тази рецепта е по арменски.
Защото е много,много стара,и я знам от един арменец-лекар,който
беше приятел на татко.Лека им пръст и на двамата.
Рецептата е много проста,ако може да се нарече такава,защото е всъщност
просто печено месо в тавичка с малко вода,сол и съответно мазнина.
Аз използвах парче от свински бут без грам излишна тлъстина,защото Теди
не обича,т.е. постно месо.
Предвидете количеството месо съобразно това за колко хора ще готвите..
Нарязвате го на парченца,поръсвате със сол и мазнина,наливате водичка
в тавичката,и директно във фурната.
Интересното идва след това.
Когато месото вече е готово,останало почти на мазнина,то го поръсвате с две
главички воден лук,нарязан на шайби,поръсен с градинска чубрица,и леко всичко това стрито,докато лука си пусне сока.Поръсвате готовото месо,и го покривате с фолио,или готварска хартия,за да може ароматите да се смесят.

Гарнирате с нещо,което вие сте си избрали...туршийка,пържени картофки,пресна салатка...кой каквито предпочитания има.И нападате! :)

Бон апети! :)




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2193504
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17875
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031