Постинг
27.10.2015 13:54 -
Моето печено пиле
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 1318 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 27.10.2015 17:55
Прочетен: 1318 Коментари: 2 Гласове:
5
Последна промяна: 27.10.2015 17:55
Опитвала съм какви не рецепти за печене на пиле...на сол,на бутилка,просто в тавичка,и накрая си сглобих ето тази моя рецепта за печено пиле,която правя вече няколко години.
Става много вкусно,крехко,и най-вече сочно.
Ето я:
1 цяло пиле
пикантина за пиле
масло
червен пипер
чер пипер
3-4 скилидки чесън
едно пликче за печене на пилета.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето,внимателно с ръка отделяте кожичката от месото,за да се образуват "джобчета",в които после напъхвате малки парченца масло,т.е. шпековате.
Намазвате пилето отвън първо с пикантина за пиле,после с червено пиперче,смесено с настъргано черно пиперче.
В коремчето на пилето пъхвате обелените скилидки чесън.
Така обработеното пиле пъхвате в пликчето за пилето,затваряте,цепвате го с нож на две-три места,и слагате в тавичка,на дъното на която наливате около 1 пръст и половина вода.
Печете около час и половина в зависимост от големината на пилето-по 1/2 час на килограм пиле.
След около час печене просто обръщате пилето,за да хване коричка/загар/ и от другата страна.
Обикновено с него правя картофено пюре,както и салата според сезона и предпочитанията.
Ако искате,то споделете под формата на коментари как вие приготвяте печено пиле...с удоволствие ще прочета,а защо не и изпробвам и вашите рецепти.
Това е!
Опитайте,няма да съжалявате.
Със соса,останал в тавичката от печенето,просто полейте отделните порции в чиниите.
Да Ви е сладко! :)
Става много вкусно,крехко,и най-вече сочно.
Ето я:
1 цяло пиле
пикантина за пиле
масло
червен пипер
чер пипер
3-4 скилидки чесън
едно пликче за печене на пилета.
Приготвяне:
Измивате хубаво пилето,внимателно с ръка отделяте кожичката от месото,за да се образуват "джобчета",в които после напъхвате малки парченца масло,т.е. шпековате.
Намазвате пилето отвън първо с пикантина за пиле,после с червено пиперче,смесено с настъргано черно пиперче.
В коремчето на пилето пъхвате обелените скилидки чесън.
Така обработеното пиле пъхвате в пликчето за пилето,затваряте,цепвате го с нож на две-три места,и слагате в тавичка,на дъното на която наливате около 1 пръст и половина вода.
Печете около час и половина в зависимост от големината на пилето-по 1/2 час на килограм пиле.
След около час печене просто обръщате пилето,за да хване коричка/загар/ и от другата страна.
Обикновено с него правя картофено пюре,както и салата според сезона и предпочитанията.
Ако искате,то споделете под формата на коментари как вие приготвяте печено пиле...с удоволствие ще прочета,а защо не и изпробвам и вашите рецепти.
Това е!
Опитайте,няма да съжалявате.
Със соса,останал в тавичката от печенето,просто полейте отделните порции в чиниите.
Да Ви е сладко! :)
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.