Постинг
29.06.2015 16:08 -
Сладоледено изкушение-бърза сладоледена тортичка
И понеже е лято,и понеже е сезонът на отпуските,ще ви предложа и една бърза,
бих казала светкавична сладоледена тортичка...
Ето и продуктите за нея:
500 гр сладолед по ваш избор-какъвто обичате
1 готов блат за торти
100 мl ябълков сок/ или друг по ваш избор/
1 голям пакет бонбони маршмелоу
Приготовление:
Готовия блат го поставяте в широка,голяма чиния/в никакъв случай купа/.
Поръсвате с ябълковия сок да попие.
Грабвате сладоледа,и плътно и достатъчно бързо подреждате топки сладолед в/у него.
Накрая просто с малко количество от него ги заглаждате,така че повърхността да
стане гладка.
Поръсвате с бонбоните маршмелоу отгоре,като ги обгаряте с горелка,колкото да хванат лек загар,или просто пъхвате тортата за 2-3 min във фурната/предварително загрята на 200 градуса/ на горен реотан.
По желание може м/ у бонбонките леко да разпръснете тук-таме малко малинки и листенца пресна мента.
Сервирате веднага тортата!
И още по светкавично я нападате!:)
Да Ви е сладко! :)
пп.Ако няма откъде да намерите бонбони маршмелоу,то просто ги заменете с парченца от натрошени целувки...ефекта е сходен...
Или просто си ги направете в къщи.
бих казала светкавична сладоледена тортичка...
Ето и продуктите за нея:
500 гр сладолед по ваш избор-какъвто обичате
1 готов блат за торти
100 мl ябълков сок/ или друг по ваш избор/
1 голям пакет бонбони маршмелоу
Приготовление:
Готовия блат го поставяте в широка,голяма чиния/в никакъв случай купа/.
Поръсвате с ябълковия сок да попие.
Грабвате сладоледа,и плътно и достатъчно бързо подреждате топки сладолед в/у него.
Накрая просто с малко количество от него ги заглаждате,така че повърхността да
стане гладка.
Поръсвате с бонбоните маршмелоу отгоре,като ги обгаряте с горелка,колкото да хванат лек загар,или просто пъхвате тортата за 2-3 min във фурната/предварително загрята на 200 градуса/ на горен реотан.
По желание може м/ у бонбонките леко да разпръснете тук-таме малко малинки и листенца пресна мента.
Сервирате веднага тортата!
И още по светкавично я нападате!:)
Да Ви е сладко! :)
пп.Ако няма откъде да намерите бонбони маршмелоу,то просто ги заменете с парченца от натрошени целувки...ефекта е сходен...
Или просто си ги направете в къщи.
Следващ постинг
Предишен постинг
Тази година завършващият тортата целувчен крем май отново е хит в сладоледените салони… Между него и сиропирания блат може да се сложи както сладолед, така й плодово цедено мляко с разбит белтък, крем тирамису или всякакъв друг крем с маскарпоне, както и крем от сгъстено с една лъжичка нишесте, изварявано един час кондензирано прясно мляко. Наскоро ядох сладоледена торта с три различи подобни пласта в чудно съчетание! Все божествени вкусотии, но искат малко повече време – и за целувчения, и за всеки един от останалите кремове…
Благодаря ти за актуалната рецепта, мила Хлори! Прегръдка!
цитирайБлагодаря ти за актуалната рецепта, мила Хлори! Прегръдка!
Бих казала, че влизането в този блог е много опасно за любителите на сладичкото и сладоледа. Сега за кога да го правя?! Ще го сънувам.:))
Благодаря ти, за рецептата, Хлори. Ти си голяма изкусителка.:)
цитирайБлагодаря ти, за рецептата, Хлори. Ти си голяма изкусителка.:)
Има хора със слъбо сърце. Дай нещо киселичко. Усмивки, че ме чака една огромна мелба с малиново сладко, орехи и "Курвоазие".
цитирайdonchevav написа:
Тази година завършващият тортата целувчен крем май отново е хит в сладоледените салони… Между него и сиропирания блат може да се сложи както сладолед, така й плодово цедено мляко с разбит белтък, крем тирамису или всякакъв друг крем с маскарпоне, както и крем от сгъстено с една лъжичка нишесте, изварявано един час кондензирано прясно мляко. Наскоро ядох сладоледена торта с три различи подобни пласта в чудно съчетание! Все божествени вкусотии, но искат малко повече време – и за целувчения, и за всеки един от останалите кремове…
Благодаря ти за актуалната рецепта, мила Хлори! Прегръдка!
Благодаря ти за актуалната рецепта, мила Хлори! Прегръдка!
Целувченият крем е и си остава хит.
Непременно ще се възползвам от твоите предложения-
може би зимата,когато имам повечко време за готвене!
Благодаря ти за чудесните идеи,приятелко! :)
troia написа:
Бих казала, че влизането в този блог е много опасно за любителите на сладичкото и сладоледа. Сега за кога да го правя?! Ще го сънувам.:))
Благодаря ти, за рецептата, Хлори. Ти си голяма изкусителка.:)
Благодаря ти, за рецептата, Хлори. Ти си голяма изкусителка.:)
Троя,първо сънуването,а след това следва...приготвянето,
и най-вкусната част...блаженото похапване! :)
Ха,разсмя ме...изкусителка наистина-при мен и най-големите деца-злоядковци
си хапват здраво! :)
makont написа:
Има хора със слъбо сърце. Дай нещо киселичко. Усмивки, че ме чака една огромна мелба с малиново сладко, орехи и "Курвоазие".
що се отнася до сладолед...
Мисля,че тези изкушения са...един мъъъничък грях!
Но оправдан,особено лятото.
Благородно ти завидях за "Курвоазие"-то
С усмивка! :))
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.