Постинг
28.04.2015 21:13 -
Домашни шоколадови бонбони с пикантен вкус
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 1562 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 28.04.2015 21:40
Прочетен: 1562 Коментари: 6 Гласове:
4
Последна промяна: 28.04.2015 21:40
Продукти:
200 мl течна животинска сметана
1 суп.л. мед
250 гр.черен шоколад
35 гр. краве масло
щипка лют пипер/ на прах/
Приготвяне:
сметаната + шоколадът се загряват на водна баня до стопяване на шоколада.Добавя се медът,маслото и лютивия пипер.
Сместа се охлажда.
След това се разбива с миксер на пълна мощност.
С помощта на пош се шприцоват бонбони в хартиени капсули или шоколодови кошнички за по-добра форма.
Поръсват се с пудра захар,кокосови стърготини,сусам,или
шоколадови цветни пръчици,какао...или каквото ви роди въображението,може и да гарнирате с парченце от някаква
ядка.
Това е!
Да ви е сладко! :)
пп.Всеки може да драсне/при добро желание от негова страна някакво любимо лакомство/в знак на добронамереност...очаквам вашите рецепти,мили хора! :)
200 мl течна животинска сметана
1 суп.л. мед
250 гр.черен шоколад
35 гр. краве масло
щипка лют пипер/ на прах/
Приготвяне:
сметаната + шоколадът се загряват на водна баня до стопяване на шоколада.Добавя се медът,маслото и лютивия пипер.
Сместа се охлажда.
След това се разбива с миксер на пълна мощност.
С помощта на пош се шприцоват бонбони в хартиени капсули или шоколодови кошнички за по-добра форма.
Поръсват се с пудра захар,кокосови стърготини,сусам,или
шоколадови цветни пръчици,какао...или каквото ви роди въображението,може и да гарнирате с парченце от някаква
ядка.
Това е!
Да ви е сладко! :)
пп.Всеки може да драсне/при добро желание от негова страна някакво любимо лакомство/в знак на добронамереност...очаквам вашите рецепти,мили хора! :)
моля някой,ако е правил домашни бонбони,в които присъстват овесени ядки,мед,смлени бисквитки,смлени орехи,то да я сподели тук...почерпиха ме на едно място,но не съумях да взема рецептата...бяха уникално вкусни:)
цитирайот шоколад с лют пипер, та ще направя рецептата непременно. Благодаря предварително. Не ми е попадала тази с овесени ядки и бисквити, но пък имам много добра според мен рецепта за морковена торта с крема сирене. Голяма прелест е.
цитирайби ли споделила твоята рецепта за морковената торта...звучи много здравословно ...
и нестандартно...чакам я с нетърпение! :)
цитирайи нестандартно...чакам я с нетърпение! :)
Чудесна рецепта, Хлори, благодаря ти! Аз пък по това време, като се позатопли, правя един сладкиш без печене - става много бързо, но после трябва да стои 2 денонощия в хладилника, преди да се консумира:))) Прави се от ти различни вида чаени бисквити, 2 кофички сметана и 4-5 средно големи ябълки: в кутия от сладолед нареждаме ред смлени /или ситно натрошени/бисквити, ред настъргани ябълки с канела и малко захар и млени орехи - и заливаме със слабо подсладена сметана. И пак: ред от едното, ред от другото - заливаме с втората подсладена сметана /сметаните не се разбиват/. Това е. Много вкусно, разхладително, но трябва да се чака бисквитите да се овлажнят от ябълковия сок и сметаната. Тогава консистенцията става най-добра и може да се сервира, без да се разсипва. Хубав ден, мила Хлори! Поздрави!
цитирайНепременно ще я направя,може би е удачно да наречем тази рецепта "щрудел без печене",но със сметаната определено вкусът ще е уникален,и още по-добър!
А,искам да те попитам ябълките трябва ли да бъдат леко изцедени от сока,или директно да се слагат?!
цитирайА,искам да те попитам ябълките трябва ли да бъдат леко изцедени от сока,или директно да се слагат?!
Не, напротив, ябълките трябва да са по-сочни, за да може по-скоро сокът им да пропие в бисквитите и да ги слепи в блат. От това зависи колко време сладкишът ще стои в хладилника - най- малко 1 денонощие - да може всички съставки да се пропият една в друга, да се стегне и да може да се реже за сервиране.
Това е любимият сладкиш на семейството ми - особено през лятото. Сигурна съм, че ще ти хареса, макар че няма вкус на щрудел - по-различно е.
И още нещо: към сметаната е хубаво да се прибави един разтопен предварително желатин. Всъщност ето ти линк с пълното описание - за по-сигурно, да не съм изпуснала още нещо:)))))
http://donchevav.blog.bg/recepti/2014/05/09/byrz-sladkish-za-letnite-goreshtini.1263493
Хубава вечер, Хлори! Поздрави!
цитирайТова е любимият сладкиш на семейството ми - особено през лятото. Сигурна съм, че ще ти хареса, макар че няма вкус на щрудел - по-различно е.
И още нещо: към сметаната е хубаво да се прибави един разтопен предварително желатин. Всъщност ето ти линк с пълното описание - за по-сигурно, да не съм изпуснала още нещо:)))))
http://donchevav.blog.bg/recepti/2014/05/09/byrz-sladkish-za-letnite-goreshtini.1263493
Хубава вечер, Хлори! Поздрави!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.