Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 14:53 - Нещо любимо-телешко варено
Автор: hloris Категория: Рецепти   
Прочетен: 2042 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 02.02.2014 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Продукти:
600 гр телешко месо
2 по-големи моркова
2 глави  кромид лук,по възможност 20 по -дребни лукчета,предварително запечени,които се поставят цели;
100 мл олио
1/3 консерва домати
10 средно големи картофа
листенца нарязана целина
 
Приготвяне:
Сварява се телешкото месо/аз лично го варя в обикновена тенджера,за да го отпенвам/,а може и да се кипне в тенджера под налягане,след като го отпените....Прибавят се нарязаните на колелца моркови,лука се нарязва на шайбички, картофите на кубчета...След като се посварят картофите,се прибавят доматите от консервата,и целината,и се овкусява със сол на вкус...
Хубаво е,ако телешкото се приготви не с обикновен лук,а с малки бейби лукчета,които преди това са запечени-
  бульончето на телешкото придобива много приятен жълтеникав цвят и вкуса му е невероятен ...разликата е просто убийствена в полза на малките запечени лукчета,препоръчвам този вариант...
Бон апети! :)

пп.продуктите са за четири порции



Тагове:   телешко варено,


Гласувай:
12
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - На тази рецепта и липсва
02.02.2014 15:15
каротиновата запръжка от настъргани и запържени моркови,след което се прецеждат и се прибавя към вареното само мазнината.Най доброто варено се постига с телешки джолан!
цитирай
2. hloris - 1.аndrei
02.02.2014 15:28
съгласна съм,че от джолана става най-вкусното варено-що се отнася до каротиновата
запръжка,то в моята кухня не се практикуват такива,мисля,че така е по-здравословно:)
цитирай
3. aip55 - Пикантно!
02.02.2014 21:23
Облизвам си пръстите, защото обожавам телешкото месо!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - И ас така го правя, ползвам тенджера ...
02.02.2014 22:26
И ас така го правя, ползвам тенджера под налягане, но морковите ги режа на тънки дълги пръчки.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Не си написала кога слагаш олиото. ...
02.02.2014 22:29
Не си написала кога слагаш олиото. Аз не ползвам такова в моята рецепта, карам на естествената мазнина от месото.
цитирай
6. hloris - Здравей,късна пролет:)
02.02.2014 22:54
Ами аз обикновено слагам олиото след отпенването на месото,т.е. то да ври заедно с
него.Слагам мазнина,защото обикновено го правя от телешки шол,и мазнината е много
оскъдна,може по твое усмотрение да я намалиш наполовина,или може и без мазнина,но в къщи така го харесват повече:)
Ако го вариш в тенджера под налягане,то мазнината се слага след сваряването на месото.
цитирай
7. hloris - анонимен7:) Но защо така анонимно?! Тук се приемат всякакви идеи:)
04.02.2014 23:54
скъпи домакини, месото се готви или без мазнина или с животинска такава,
която не трябва да се подлага на топлинна обработка, а се слага след като изключите печката, малко да къкри преди консумация.
постните ястия със зехтин, а месните с малко масло, не с мас!:)

да бе,лично на мен ми стои сурово така олиото,освен това моето ястие спира да къкри веднага,защото готвя на газ...
Най-добре според мен се получава ястието,когато се използват две мазнини в съотношение 50:50
примерно олио и мас,или олио и масло,зехтина е идеален за подправяне на салати
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059503
Постинги: 1013
Коментари: 4291
Гласове: 11990
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31