Постинг
17.11.2013 19:15 -
Пилешко фрикасе
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 2209 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 22.11.2013 18:19
Прочетен: 2209 Коментари: 4 Гласове:
16
Последна промяна: 22.11.2013 18:19
Необходими продукти:
1 тарелка пилешки гърди-филе
1/2 пакетче малко масло/за предпочитане немско/
7 суп лъжици олио
7 суп.лъжици брашно
2 жълтъка
1/2 кофичка кисело мляко/по избор/
чер пипер
щипка индийско орехчЕ
сол на вкус
Начин на приготовление:
Сварява се пилешкото филе така,че течността да остане около 1литър.
В една малка тенджерка се разтопява маслото заедно с олиото,прибавя се брашното и се бърка,докато придобие златист цвят и сместа да стане гладка.Прибавя се бульончето/водичката,в която е сварено пилето/,като се бърка енергично,за да не стане сместа на гранулки някъде около пет минути,след което се маха от огъня.
От двата жълтъка+ киселото мляко се приготвя смес,която се прибавя към получената вече вкусна кашичка.Прибавя се и накъсаното/нарязано/ вече сварено месо.
Хубаво се обърква всичко,и се поставя фрикасето на огъня за още няколко минути...
Накрая се добавя черното пиперче и щипка настъргано индийско орехче.
Става невероятно вкусно!
И предимството на това фрикасе е,че се приготвя много бързо!
Да ви е сладко! :)
1 тарелка пилешки гърди-филе
1/2 пакетче малко масло/за предпочитане немско/
7 суп лъжици олио
7 суп.лъжици брашно
2 жълтъка
1/2 кофичка кисело мляко/по избор/
чер пипер
щипка индийско орехчЕ
сол на вкус
Начин на приготовление:
Сварява се пилешкото филе така,че течността да остане около 1литър.
В една малка тенджерка се разтопява маслото заедно с олиото,прибавя се брашното и се бърка,докато придобие златист цвят и сместа да стане гладка.Прибавя се бульончето/водичката,в която е сварено пилето/,като се бърка енергично,за да не стане сместа на гранулки някъде около пет минути,след което се маха от огъня.
От двата жълтъка+ киселото мляко се приготвя смес,която се прибавя към получената вече вкусна кашичка.Прибавя се и накъсаното/нарязано/ вече сварено месо.
Хубаво се обърква всичко,и се поставя фрикасето на огъня за още няколко минути...
Накрая се добавя черното пиперче и щипка настъргано индийско орехче.
Става невероятно вкусно!
И предимството на това фрикасе е,че се приготвя много бързо!
Да ви е сладко! :)
Оставяме го настрана в литъра вода и го сърбаме отделно ли? Рецептата е объркана, неясна, зле написана. Shame on you!
цитирайами "изяла" съм го в бързината,пропусналA съм да го добавя.
Вече го поправих! :))
цитирайВече го поправих! :))
3.
vishnichka -
Това е бяло фрикасе,
21.11.2013 15:27
21.11.2013 15:27
аз понякога го правя розово, с много малко червен пипер...за индийското орехче не знаех!:)
цитирай"Накрая се добавя черното пиперче и щипка настъргано индийско орехче."
Може би по-правилно е "Накрая се добавя черното пиперче, настъргано индийско орехче и щипка любов" ;-)
Вкусно е, но ... прави по- малко правописни грешки ;-)
цитирайМоже би по-правилно е "Накрая се добавя черното пиперче, настъргано индийско орехче и щипка любов" ;-)
Вкусно е, но ... прави по- малко правописни грешки ;-)
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.