Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 00:40 - Най-безценното...и най-крехкото нещо
Автор: hloris Категория: Лични дневници   
Прочетен: 760 Коментари: 6 Гласове:
17

Последна промяна: 06.07.2017 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
*
*
*


"Приятелството е като една душа в две тела "

"Желанието да се сприятелиш идва лесно,но
 приятелството е бавен процес подобно на
 зреенето на плод."

                                                                        Аристотел


image







Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vesever - Може би, когато са толкова близки, ...
05.07.2017 11:01
Може би, когато са толкова близки, че да са си казали всичко...
цитирай
2. hloris - Веси,
05.07.2017 21:38
нима истинските приятели е нужно много да си говорят с думи,след
като душите им го правят?!
цитирай
3. hloris - :)
06.07.2017 18:12
Нека музикалният поздрав бъде за всички онези мои приятели от блога,които са ми вярвали и подкрепяли през времето,в което съм била в блога,а и извън него.
Благодаря им с цялото си сърце.
Безкрайно Ви ценя,обичам и уважавам.
цитирай
4. vesever - Може би е индивидуално за различ...
07.07.2017 11:06
Може би е индивидуално за различните хора...
Някои искат много да си говорят, постоянно...
други може би обичат да имат и мигове на мълчание...
О, Шатовалон...култов сериал!
И тази песен много я обичам.
А френският звучи супер приятно....
цитирай
5. hloris - Веси,
07.07.2017 23:25
да,хората са различни,и е строго индивидуално...има приятели...и приятели.
някои по-мълчаливи,някои по-разговорливи...някои умеят просто да предразполагат човек да се разкрие бързо,някои обичат да развиват приятелството си все едно четат книга,която разлистват лист по лист.

Да,песента е страхотна...кара кожата ти да настръхне просто...
Дааа,френският...езикът на любовта,нали?! :)
цитирай
6. zaw12929 - Аристотел живее в трети век преди ...
09.07.2017 12:48
Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски,но не е това причината, да стои векове на небосклона,като учен с голяма величина. Пръв създава философска теория. Обяснява устройстството на вселената, дава задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Дълго време необорима: Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух, земя, вода и огън. Приема,че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята.

Три века преди новата ера Аристотел пита : „Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място, тогава светът сигурно има цел и каква е тя?! Въпросите на учените получават отговори от учени, макар векове по късно

Едва Коперник и Галилей през средновековието, макар подложени на инквизицията на църквата, доказват хелиоцентрична теория за устройство на вселената, при която слънцето е център но само на нашата планетна система. Тук нямам цел да разглеждам теориите за света, развитието на философиите за познанието му. Само пример за невъзможността наведнъж да се обясни видяното. Познанието на човечеството нараства, като жив организъм, резултатът е -нова цивилизация!

Ако този свят прогресира, изкачва по стълбите на напредъка, е защото се опира на божия дар-таланта да се откриват нови и нови технически решения и природни закони, основава се на гения на учени, изобретатели, възпитани да дават най доброто от себе си на човечеството.

Затова не е позволено да бъдем грешници, а само добротата и знанията ще са наш инструмент.Културата, традициите, таланта, знанията- богатството на човечеството. За едно неподозирано бъдеще, за което трябва да имаме вяра в Бог, надежда, да правим и другите около нас добри с толерантност и уважение- с човечност. Защото, както сеячът сее само здрави семена,така и Бог ще осигури мисията си само с добрите,читави хора,като човеци и като души,които са при него, за да ръководят етапите на развитие на вселената. Небето е над нас, душите на мъртвите са и около нас и всеки ще го разбере, когато отиде там, във по висшия свят. Всичко добро,което правите ви нарежда в света на доброто и хармонията.
Няма скука, защото Мисията ни е да превърнем вселената в хармония, красота, доброта, вечно развитие. Грешните стъпки се поправят с покаяние, а грешните конструкции с разрушение Няма горна граница на растежа, защото вселената е безкрайна.. и засега и завинаги ще има процеси подвластни само на боговете. Щом го подсказват и откровено ни го казват- всеки е предупреден да бъде добър и да носи отговорност за вярата и на децата си. Всеки сам решава какво да прави с живота си- жалко съществуване или вечен живот на Бог творец, за умножаване красотата на природата. Вярата храмът мястото,което ни чака с добротата на Бог!

Цивилизацията е разковниче за живота на човека. То я развива, тя го усъвършенства! Съизмеримо на вечност, време пространство е човечеството, неделима част от земята от космоса, вселената. Жив организъм, който с всеки изминат ден умнее- затова все по сложна, по пригодна става цивилизацията- негово творение. Всичко тече, всичко се променя, а в живата природа-земя всичко се развива, дава нов зародиш, който се развива и от своя страна дава друго ново начало, като всеки зародиш придобива във все по голямо количество качеството, предмет на целта.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hloris
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2196576
Постинги: 1192
Коментари: 5412
Гласове: 17876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031